Komentara: 1
Pregleda: 1265

Održan prvi nivo kviza "Mreža čitanja" za srednjoškolce

16.12.2020. u 12:34h
Izvor: Subotica.com
Od 15 subotičkih srednjoškolaca, koliko ih je učestvovalo na prvom, školskom nivou kviza znanja i kreativnosti "Mreža čitanja", čak 12 se plasiralo u sledeći nivo takmičenja.
Održan prvi nivo kviza "Mreža čitanja" za srednjoškolce

U pitanju su učenici Gimnazije "Svetozar Marković", Marija Milodanović, Iva Ivković Ivandekić, Lucia Mamužić, Luka Mrkaljević, Sara Vuković, Josipa Kujundzić, Zdenko Ivanković, Dražen Vidaković i Josipa Dulić, kao i učenici Medicinske škole, Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki.

U onlajn kvizu znanja učestvovalo je ukupno 416 srednjoškolaca iz Subotice i Hrvatske, a svi koji su postigli 55 odsto i više tačnih odgovora, stekli su pravo učešća u narednom regionalnom nivou, koji bi trebao da se održi u martu naredne godine.

Do tada, uz prvu knjigu sa spiska, delo Nine Džordz "Mala knjižara u Parizu", učesnici treba da pročitaju i "Kako pronaći ljubav u knjižari" autorke Veronike Henri.

Istovremeno, u kategoriji multimedijalnog rada, učestvovalo je 23 učenika, među kojima je i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole. Njihovi rezultati biće poznati za nedelju dana.

Ovogodišnji kviz "Mreža čitanja" posvećen je temi "Knjiga, knjižara, knjižnica", a organizuje ga Hrvatska mreža školskih bibliotekara, dok kviz u Subotici realizuje Gradska biblioteka u saradnji sa "Hrvatskom riječi".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1265

Povezana vest

Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

kviz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.