Komentara: 6
Pregleda: 2787

Održan prvi "Dan kvaliteta" u RPK Subotica

03.04.2013. u 15:36h
Izvor: RTV Yueco
Ako je neki proizvod napravljen po ISO standardu, to je u prethodnom periodu predstavljalo dokaz da je preduzeće iz koga dolazi kvalitetno i isporučuje kvalitetne proizvode. Danas standarde pre svega zahtevaju kupci, i to su granski standardi, ali se pojavljuju i privatni standardi. Kakve su prednosti i iskustva standarda i standardizacije bila je tema današnje novoustanovljene manifestacije Regionalne privredne komore Subotica – “Dan kvaliteta”.
Održan prvi "Dan kvaliteta" u RPK Subotica

Nakon nekoliko godina od rađanja ovakve ideje, danas je u Regionalnoj privrednoj komori Subotica održan “Dan kvaliteta”, posvećen iskustvima i prednostima standarda i standardizacije. Kako je rečeno, pre deceniju dve uvođenje standarda iz širokog spektra ISO standarda predstavljalo je trend kojim se dokazivalo da je preduzeće kvalitetno i da isporučuje kvalitetne proizvode. Danas standarde pre svega zahtevaju kupci, i to su granski standardi, ali se pojavljuju i privatni standardi. To se najbolje vidi na primeru velikih trgovačkih lanaca za čije robne marke domaći dobavljači moraju ispunjavati standarde.

Pozitivna iskustva na osnovu do sada održanih Dana kvaliteta predstavili su nadležni iz Regionalne privredne komore u Zrenjaninu, koji se ovim bave još od 1992. godine.

U komori se nadaju da će “Dan kvaliteta” postati tradicija, te da će u budućnosti prerasti u višednevnu manifestaciju.

Izvor: RTV Yueco
"Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori "Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori "Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori "Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori "Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori "Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori "Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori "Dan kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 2787
Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.