Komentara: 0
Pregleda: 3012

Održan prijemni na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

07.07.2017. u 17:41h
Izvor: TV Subotica
Peta generacija budućih brucoša, danas je polagala prijemni ispit na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Subotici.
Održan prijemni na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, visokoškolska jedinica u Subotici, pri Univerzitetu Privredna akademija iz Novog Sada, u našem gradu, zvanično je počela sa radom 2013. godine,  nakon dobijanja akreditacije. Od tada, samostalno upisuje studente i uspešno deluje u cilju razvoja njihove ličnosti i kreiranja stručnjaka koji će biti osposobljeni da samostalno rešavaju složene probleme iz oblasti privrede, pravosuđa i pravne struke uopšte.

- Naš Fakultet, a posebno mi u visokoškolskoj jedinici u Subotici, osim teoretskog mnogo pažnje poklanjamo i praktičnom radu. Naravno da je teoretski deo osnova i temelj, međutim, mi se trudimo da pružimo kvalitetnu praksu našim studenatima kako bi oni još za vreme školovanja mogli da se odluče šta je ono čime oni žele da se bave po završetku studija. - rekao je Srđan Cvijanović, PR Pravnog fakulteta u Subotici.

Održan prijemni na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

Ilustracija (arhiva)

U prilog tome govori i činjenica da je Fakultet do sada organizovao niz praksi za studente u privredi i pravosuđu. Takođe, početkom juna sklopljen je ugovor sa Gradskom upravom, zahvaljujući kojem će studenti tokom četvorogodišnjeg školovanja, praktično znanje sticati i u organima lokalne samouprave.

- Izdvajamo se po tome što smo za kratko vreme u Subotici zaključili sporazume o partnerstvu i saradnji sa gotovo svim bitnim institucijama u gradu, kao što je Viši i Osnovni sud, Više i Osnovno tužilaštvo, zatim sa mnogim izvršiteljima, advokatima i tako dalje. Poslednji takav sporazum bio je sa Gradom. To je ono što doprinosi kvalitetu nastavnog procesa, a i samog kotiranja našeg fakulteta u Subotici. - dodaje Cvijanović

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, visokoškolska jedinica u Subotici, u prvom upisnom roku upisuje 100 studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija - studijski program Opšte pravo. Mogućnost da konkurišu i upišu Fakultet, imaju sva lica sa završenom srednjom školom u četvorogodišnjem trajanju, koja uspešno urade test iz opšte kulture.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3012
Povezane teme

prijemni ispit

pravni fakultet

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.