• Pregleda: 3421

Održan prijem za učesnike XIII Interetno festivala

Pozdravljajući goste iz Kostarike, Letonije, Makedonije, Mađarske, Severnog Kipra i Rumunije, i organizatore Interetno festivala, gradonačelnik Maglai je rekao da i Interetno festival, pored Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozorišta za decu, oslikava Suboticu i pronosi dobar glas o našem gradu.
Održan prijem za učesnike XIII Interetno festivala

- Subotica je višenacionalna, višekonfesionalna zajednica u kojoj se naši sugrađani međusobno poštuju i uvažavaju. U našem gradu u službenoj upotrebi su tri jezika: srpski, mađarski i hrvatski jezik, a Subotica je specifična i po tome što ’Radio Subotica’, kao lokalni javni servis, emituje programe na pet jezika – srpskom, mađarskom, hrvatskom, bunjevačkom i nemačkom jeziku – naglasio je, između ostalog, Jene Maglai.

Gradonačelnik Maglai je gostima poželeo ugodan boravak u našem gradu, da steknu nove prijatelje i da iz Subotice ponesu lepe uspomene, a nakon toga predstavnici folklornih grupa odeveni u narodne nošnje zemalja iz kojih dolaze sa njim su razmenili poklone.

Goste iz inostranstva pozdravila je i poželela im dobrodošlicu i predsednica Mađarskog kulturnog centra (MKC) „Nepker”, Marta Takač.

Organizator XIII Interetno festivala je MKC „Nepker”, a pokrovitelji grad Subotica i Međunarodni savet za organizaciju folklornih festivala (CIOFF).

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

7
ffilozoff Odgovori
OVO je dobro!! Namece se samo 2-3 pitanja-ZASTO gradonacelnik "uvek" obavlja samo posao po protokolu,zasto to ne "odradi" npr.Gojko kao multikulturalni,multitolerantni,multiinteligentni,KOALICIONI partner u vlasti GRADA SUBOTICE??? VI gospodo iz vlasti SUBOTICE samo ste za otvaranje festivala-a kad ce te OTVARATI RADNA MESTA???-NIKAD!!!
mile1 Odgovori
Severnog Kipra? Koliko znam, to je od strane Turske okupirana teritorija `70-ih godina.Ako vam je takav arsin, onda pozovite i predstavnike Luganske Narodne Republike.
fakti Odgovori
Severni Kipar? Ta drzava nit postoji nit je priznata, nit je u UN!!!
Uvek u pravu Odgovori
Kad ovi gosti čuju od gradonačelnika Subotice kako nam je ovde lepo imaće želju da ostanu. Neki su već podneli zahtev za državljanstvo.
tetka Odgovori
Da li smo mi takav narod da uvek sve moramo kritikovati tj. kako bi se reklo tražiti dlaku u jajetu!!!??

I kad je nešto lepi i dobro i kad se nešto dešava u ovoj našoj jadnoj Subotici uvek neko ima neki komentar i sve želi da se izpolitizuje.
Always Ultra Odgovori
Opet smo docekali goste sa prljavim i punim rupa i rusevina gradom...
strasno Odgovori
Tursku republiku severni kipar, nepriznaje apsolutno nijedna zemlja na svetu, osim naravno Turske. Dok Srbija, Madjarska,Slovacka i mnoge druge slobodne zamlje salju vojsku u okviru UN misije u Subotici se zvanicno predstavlja nepostojeca drzava. Voditelj vise puta ushiceno najavljuje turski kipar. Ljudi postoji samo jedan KIPAR.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.