Komentara: 7
Pregleda: 3937

Održan prijem za učesnike XIII Interetno festivala

24.08.2014. u 12:09h
Izvor: subotica.rs
Pozdravljajući goste iz Kostarike, Letonije, Makedonije, Mađarske, Severnog Kipra i Rumunije, i organizatore Interetno festivala, gradonačelnik Maglai je rekao da i Interetno festival, pored Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozorišta za decu, oslikava Suboticu i pronosi dobar glas o našem gradu.
Održan prijem za učesnike XIII Interetno festivala

- Subotica je višenacionalna, višekonfesionalna zajednica u kojoj se naši sugrađani međusobno poštuju i uvažavaju. U našem gradu u službenoj upotrebi su tri jezika: srpski, mađarski i hrvatski jezik, a Subotica je specifična i po tome što ’Radio Subotica’, kao lokalni javni servis, emituje programe na pet jezika – srpskom, mađarskom, hrvatskom, bunjevačkom i nemačkom jeziku – naglasio je, između ostalog, Jene Maglai.

Gradonačelnik Maglai je gostima poželeo ugodan boravak u našem gradu, da steknu nove prijatelje i da iz Subotice ponesu lepe uspomene, a nakon toga predstavnici folklornih grupa odeveni u narodne nošnje zemalja iz kojih dolaze sa njim su razmenili poklone.

Održan prijem za učesnike XIII Interetno festivala

Goste iz inostranstva pozdravila je i poželela im dobrodošlicu i predsednica Mađarskog kulturnog centra (MKC) „Nepker”, Marta Takač.

Organizator XIII Interetno festivala je MKC „Nepker”, a pokrovitelji grad Subotica i Međunarodni savet za organizaciju folklornih festivala (CIOFF).

Izvor: subotica.rs
Prijem za učesnike XIII Interetno festivala Prijem za učesnike XIII Interetno festivala Prijem za učesnike XIII Interetno festivala Prijem za učesnike XIII Interetno festivala Prijem za učesnike XIII Interetno festivala Prijem za učesnike XIII Interetno festivala Prijem za učesnike XIII Interetno festivala Prijem za učesnike XIII Interetno festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3937

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.