Komentara: 10
Pregleda: 6725
Foto

Održan prijem za predstavnike državnih organa

30.12.2016. u 00:18h
Izvor: Subotica.com
 U Velikoj većnici danas je održan tradicionalni prijem za predstavnike državnih organa, na kome je sumirana godina na izmaku.
Održan prijem za predstavnike državnih organa

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, godinu je obeležila dobra saradnja lokalne samouprave i državnih organa, a tako treba da se nastavi i u narednoj godini, kako bi zajedničkim radom nastavili sa daljim razvojem grada i unapređenjem života svih građana.

- Subotica je prepoznatljiva po strategiji u privlačenju stranih investicija, ali i kao sredina u kojoj su investicije isplative. Poznati smo, nažalost, i kao grad nedovršenih velikih projekata, a na naše zadovoljstvo i to je počelo da se menja – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban.

Održan prijem za predstavnike državnih organa

- Nastavljeni su radovi na obilaznici oko Subotice, završena je peta faza radova na izgradnji zgrade Narodnog pozorišta i predstoji šesta, realizovan je projekat poslovne hale u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, obezbeđena su sredstva za izgradnju carinskog terminala i ova investicija bi trebala da se završi u prvoj polovini 2017. godine. Ulagalo se i u komunalnu infrastrukturu, kao i u obrazovne ustanove. U proteklih pola godine radilo se i na Paliću, koji je Vlada Srbije svrstala na treće mesto među ključnim turističkim destinacijama. Očekujemo proširenje kapaciteta i otvaranje više od pet stotina novih radnih mesta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“. Sve ovo je moguće samo uz dobru saradnju i jake partnerske odnose, rekao je Laban.

Predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford konstatovao je da ova godina nije bila nimalo laka, da je prva polovine godine prošla u pripremi za izbore, a druga u zacrtavanju ciljeva i radu na njihovom ostvarivanju.

Održan prijem za predstavnike državnih organa

- Ovih pola godine je bilo uspešno jer smo mnogo toga učinili za unapređenje našeg grada, razvio se sistem koji obećava, koalicija dobro funkcioniše i sarađuje. Uspeh se može postići jedino zajedničkim radom i naporima – poručio je Tivadar Bunford. - Ostvarili smo dobru saradnju sa pokrajinskim i republičkim vlastima, što je veoma značajno da svi zajedno napravimo čvrst temelj za realizaciju investicija. Ni godina pred nama neće biti laka i naš najveći zadatak je da kroz efikasniji rad lokalne samouprave povećamo privredne potencijale grada.

Svečanosti je prisustvovao i Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske skupštine, koji je naglasio da Subotica ima potencijal da postane ponos države i lider u regionu.

Održan prijem za predstavnike državnih organa

- Sada su se složile sve kockice da od ovog uverenja napravimo realnost. Sve zavisi od nas, sve kockice su tu, a na nama je da li ćemo uspeti da sastavimo mozaik – smatra Ištvan Pastor. - Želeo bih da dogodine, kada se ponovo budemo videli na ovom mestu, konstatujemo da je ono što smo danas govorili i ostvareno.

Izvor: Subotica.com
Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 6725
Povezane teme

Grad Subotica

ištvan pastor

bogdan laban

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.