• Pregleda: 6173

Održan prijem za predstavnike državnih organa

 U Velikoj većnici danas je održan tradicionalni prijem za predstavnike državnih organa, na kome je sumirana godina na izmaku.
Održan prijem za predstavnike državnih organa

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, godinu je obeležila dobra saradnja lokalne samouprave i državnih organa, a tako treba da se nastavi i u narednoj godini, kako bi zajedničkim radom nastavili sa daljim razvojem grada i unapređenjem života svih građana.

- Subotica je prepoznatljiva po strategiji u privlačenju stranih investicija, ali i kao sredina u kojoj su investicije isplative. Poznati smo, nažalost, i kao grad nedovršenih velikih projekata, a na naše zadovoljstvo i to je počelo da se menja – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban.

- Nastavljeni su radovi na obilaznici oko Subotice, završena je peta faza radova na izgradnji zgrade Narodnog pozorišta i predstoji šesta, realizovan je projekat poslovne hale u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, obezbeđena su sredstva za izgradnju carinskog terminala i ova investicija bi trebala da se završi u prvoj polovini 2017. godine. Ulagalo se i u komunalnu infrastrukturu, kao i u obrazovne ustanove. U proteklih pola godine radilo se i na Paliću, koji je Vlada Srbije svrstala na treće mesto među ključnim turističkim destinacijama. Očekujemo proširenje kapaciteta i otvaranje više od pet stotina novih radnih mesta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“. Sve ovo je moguće samo uz dobru saradnju i jake partnerske odnose, rekao je Laban.

Predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford konstatovao je da ova godina nije bila nimalo laka, da je prva polovine godine prošla u pripremi za izbore, a druga u zacrtavanju ciljeva i radu na njihovom ostvarivanju.

- Ovih pola godine je bilo uspešno jer smo mnogo toga učinili za unapređenje našeg grada, razvio se sistem koji obećava, koalicija dobro funkcioniše i sarađuje. Uspeh se može postići jedino zajedničkim radom i naporima – poručio je Tivadar Bunford. - Ostvarili smo dobru saradnju sa pokrajinskim i republičkim vlastima, što je veoma značajno da svi zajedno napravimo čvrst temelj za realizaciju investicija. Ni godina pred nama neće biti laka i naš najveći zadatak je da kroz efikasniji rad lokalne samouprave povećamo privredne potencijale grada.

Svečanosti je prisustvovao i Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske skupštine, koji je naglasio da Subotica ima potencijal da postane ponos države i lider u regionu.

- Sada su se složile sve kockice da od ovog uverenja napravimo realnost. Sve zavisi od nas, sve kockice su tu, a na nama je da li ćemo uspeti da sastavimo mozaik – smatra Ištvan Pastor. - Želeo bih da dogodine, kada se ponovo budemo videli na ovom mestu, konstatujemo da je ono što smo danas govorili i ostvareno.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
nightraider Odgovori
trio fantastico
AlwaysUltra Odgovori
Sve samo masovno iseljavanje u zemlje EU niko da spomene ! Drug Pastor nije obavesten od silnih funkcija koje obavlja ...Drug Laban zivi u svetu AVucica ...I jedan i drugi nemaju veze sa zivotom oko sebe koji polako nestaje i prestaje !!
EKV Odgovori
Gde je posle bio koktel? Da sam znao da ce biti ovaj cirkus dosao bih i ja sa drustvom posle bude klopa za dz. Klopica je prva liga !
NEDIM Odgovori
Ne vidi se da je bila klopica? samo čaša šampanjca.A ako su želeli klopicu dole je vašar pa neka kupi svako sebi za 300din po pljeskavicu ili kobasicu.Ja moram reći da sam jednom u Nepkeru jeo dobru večeru i pio dobro vino.Meso je bilo sa farme koju je Pastor držao a vino turlej i bilo je džabalesku ,bila promocija šampanjca.Pamtimo i besplatne večere u Maloj gostioni na Paliću povodom Filmskog festivala,stvarno je mogao da uđe ko je hteo ali sada je manje donora i strogo sa pozivnicama samo.Uglavnom taj parti je za donatore i akreditovane novinare i jako ih puno ima 7 dana džabalesku
Овца за шишање Odgovori
За све пријатеље и рођаке који побегоше у инсостранство због рапсодије и напретка овог града:

ГРАД

Заједно смо били
у прелепом Граду,
задовољни, чили
имали смо наду.

Волео нас све
и много нам дао,
а данас је, гле,
у сивило пао.

Отеше га неки
што ништа им свето
и на начин преки
направише гето.

Највећа је штета,
мили Граде мој,
када широм света
рођени је твој!
Oko sokolovo Odgovori
Kontinuitet višedecenijskog samohvalisanja rezultatima koji ne postoje i davanja nerealnih neostvarivih obećanja. Drugovi i drugarice žive u paralelnom Univerzumu, debelo odvojeni od realnosti, A onda posle pada na izborima šokirani se pitaju kako se to desilo i okrivljuju druge umesto sebe. Još uvek žive u Titoizmu kada je to veštačko stanje življenja od neznanja i nerada bilo održivo isključivo na osnovu stranih kredita. G. Gradonačelnik je običan carinik, u životu nije rukovodio ni sopstvenom zanatskom radnjom da bi dokazao (pre svega sebi) da je sposoban da upravlja bilo čime a kamoli gradom sa sve manje stanovnika. Poznajem ga lično i tvrdim da je nesposoban. Titula magistra je tu da svima, pre svega njemu, zamaže oči da ne vide tu nesposobnost.
Joška Odgovori
Nekada je gradonačelnik na kraju godine pozvao privrednike da sumiraju postignute rezultate, a ovaj danas poziva predstavnike državnih organa.
Šta su sumirali?
Naravno, njega privreda i privrednici ne interesuju, Samo šta će kazati državni organi.
Žalosno.
uvek u pravu Odgovori
Oni su se sastali i konstatovali da je u godini koja je na izmaku sve bilo super. Možda za njih jeste. Interesuje me kad će se ovaj ćoravi narod već jednom sastati. Šta još treba da nam se desi da bi progledali?
Jovan Odgovori
Некад село беше,
Ал' га опељеше,
Сад постаде град,
И личи на јад.

Пуна му је улица,
Невеселих лица,
Депресија влада,
Изнад овог града.

Стигоше нам фирме,
С велике даљине.
Донесоше посла вамо,
Однесоше профит тамо.

Усред зоне бесцаринске,
Радник не сме ни да писне,
Обилно га рабате,
За мизерне плате.

Неспремни да трпе,
Иду преко црте.
И тамо их рабате,
Ал' пристојно плате.

Усред града позориште,
Много новца иште,
Који стиже само тада,
Кад се бира влада.

Мало иде позоришту,
А главница за изборе,
За Богдана и за Пишту,
Грађанима све је горе.
Andrea Odgovori
Znate li kako je raditi kod Bunforda? A on drzhi govor ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.