Komentara: 0
Pregleda: 5476

Održan Letnji kamp za decu sa smetnjama u razvoju

12.06.2017. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda, na salašu Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", održan je Letnji kamp za decu sa smetnjama u razvoju. Kamp je realizovan za dvadesetoro dece iz Udruženja "ZaJedno", u organizaciji Udruženja "Festival Omladina".
Održan Letnji kamp za decu sa smetnjama u razvoju

Tokom boravka na salašu "Esperanca" u Horgošu, deca su učestvovala u sportskim, dramskim, muzičkim i likovnim radionicama, koje je za njih kreirao tim edukatora, sastavljen od sedam stručnjaka različitih profila.

Ovaj kamp se organizuje već treću godinu, a prethodne dve godine, osim dece iz Subotice, učesnici Kampa bila su i deca iz osam gradova Srbije. Ovog puta, zbog nedostatka sredstava, Kamp je organizovan samo za decu iz Subotice.

Održan Letnji kamp za decu sa smetnjama u razvoju

Boravak u kampovima deci sa smetnjama u razvoju predstavlja dragoceno iskustvo i razvojni podsticaj, s obzirom na to da ona retko imaju priliku za doživljaje van porodičnog i školskog okruženja.

Osim što se rekreiraju i uvežbavaju socijalne veštine, deca u kampovima stiču i nova znanja. Tako su boraveći na salašu "Esperanca", kroz dramsku radionicu koju je za njih kreirao novosadski glumac Ratko Kraljević, deca usvojila nove pojmove i naučila da razlikuju vrste drveća, voćaka i žita na salašu.

Održan Letnji kamp za decu sa smetnjama u razvoju

Ovoj deci je, zbog smetnji koje imaju na polju motorike, čula, govora i mišljenja, potrebno stalno proširivati i obogaćivati životne situacije i prilike za učenje. Za ono što njihovi vršnjaci nauče spontano, njima je potreban ne samo veliki lični napor već i osmišljen spoljašnji podsticaj. Radionice, kao metod rada, daju odlične rezultate, jer obezbeđuju dečiju motivisanu aktivnost i svesnu usmerenost na sadržaj, što je prvi uslov za učenje.

Letnji kamp je realizovan zahvaljujući Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka", koji je ustupio salaš, skromnim sredstvima kojima je Grad Subotica podržao ovaj projekat, kao i lokalnim sponzorima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5476
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

udruženje zajedno

letnji kamp

edukativni kamp

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.