Komentara: 0
Pregleda: 5006
Foto

Održan kurs na temu operativnog rada inspektora kriminalističke policije

26.01.2018. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe danas je održan specijalistički kurs na temu "Operativni rad inspektora odeljenja kriminalističke policije u suzbijanju opšteg i privrednog kriminaliteta". Specijalistički kurs obuhvatio je oko 40 stručnjaka i gostiju iz pravosuđa i advokature u Subotici, s ciljem da svoja znanja i iskustva iz prakse prenesu studentima.
Održan kurs na temu operativnog rada inspektora kriminalističke policije

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe ove školske godine organizovao je specijalistički kurs kao pilot projekat, s težnjom da se na jednom mestu objedini veliki broj gostiju iz pravosuđa, advokature i privrede, te da svojim znanjem i iskustvom upoznaju studente sa svim izazovima koji ih očekuju u praksi.

- Kolege iz policijske uprave govoriće o izazovima sa kojima se oni susreću u postupku prikupljanja dokaza i uopšte o izazovima sa kojima se susreću kada su u pitanju grupa krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, dok ćemo kolega viši javni tužilac i ja pričati o izazovima sa kojima se mi susrećemo kada je u pitanju dokazivanje ovih krivičnih dela. Tema je veoma aktuelna, borba protiv privrednog kriminala je u fokusu naše države, tako da mislim da studenti imaju fantastičnu priliku da čuju i pitaju sve što ih interesuje, a možda ih i zainteresujemo da se u budućnosti opredele za rad u policiji, sudu ili tužilaštvu - rekla je Livija Panić Miletić, osnovni i javni tužilac u Subotici, ističući da je uvek pozitivno kada se na jednom mestu spoji teorija sa praksom.

Održan kurs na temu operativnog rada inspektora kriminalističke policijeSpecijalistički kurs okupio je oko 40 stučnjaka i gostiju iz pravosuđa i advokature u Subotici, a sam događaj organizovan je u saradnji sa centralom Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

- Veoma smo zadovoljni uspehom koji je kurs postigao u Novom Sadu, gde smo okupili preko 16 advokatskih kancelarija i više od 15 gostiju iz pravosuđa, pri čemu mislim na Osnovno javno tužilaštvo, Osnovni i Viši sud u Novom sadu. Zadovoljni smo efektom koji smo ostvarili, pre svega, promocijom načela viskog obrazovanja i realnog poziva pravnika. Iskreno se nadamo i velikom uspehu u visokoškolskoj jedinici u Subotici - istakla je prof. dr Jelena Matijašević Obradović, savetnica dekana za nastavu i vannastavna pitanja Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. 

Održan kurs na temu operativnog rada inspektora kriminalističke policije

Srđan Cvijanović, direktor Kancelarije za razvoj karijere i pr menadžer Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici, kaže da je fakultet svoje čvrste temelje izgradio upravo na partnerstvima sa institucijama kao što su tužilaštva, sudovi i izvršitelji.

- Kao i naši partneri, trudimo se da naši odnosi budu dvosmerni, da ne budu samo mrtvo slovo na papiru, već da izvučemo maksimum, kako bismo situaciju koja se tiče izučavanja pravne nauke i stečenog znanja doveli na što je moguće viši nivo. Ovome upravo svedoči i današnji događaj, specijalistički kurs o operativnom radu inspektora odeljenja kriminalističke policije u suzbijanju opšteg i privrednog kriminaliteta - naglasio je Cvijanović, dodajući da će ovakvih događaja biti sve više u budućnosti.

Održan kurs na temu operativnog rada inspektora kriminalističke policije

Izvor: Subotica.com
Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta Specijalistički kurs na temu suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5006
Povezane teme

pravni fakultet

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.