• Pregleda: 2062

Održan Kup u umetničkom klizanju - "Melodije na ledu 2018"

Proteklog vikenda je na Gradskom klizalištu održano kup takmičenje na nivou Vojvodine pod nazivom "Melodije na ledu 2018". Učestvovalo je 29 takmičarki iz 4 kluba.
Održan Kup u umetničkom klizanju - "Melodije na ledu 2018"

Zanimljive koreografije prikazalo je oko trideset takmičarki u različitim uzrasnim kategorijama. Pored klizačica domaćeg KK "Spartak" nastupile su takmičarke iz beogradskih klubova "Olimpik", "Helena Pajović" i "Mladost".

Bez obzira na poteškoće izazvane kišom i leda koji usled toga nije bio u najboljem stanju mlade klizačice pokazale su zavidan nivo znanja.

foto: Tibor Tot

Posebnu pažnju izazvao je nastup najbolje klizačice Srbije, Leone Rogić, koja je potvrdila kvalitet i još jednom pokazala da klizanje na reprezentativnom nivou ima talentovanu takmičarku za visoke domete u budućim seniorskim nadmetanjima. Leona je osvojila 61.61 bod za svoju koreografiju i bila najbolja u konkurenciji juniorki. 

Za dobre rezultate na međunarodnoj sceni potrebno je još mnogo toga. Više sati provedenih na ledu i profesionalnija organizacija u sportu kakav je umetničko klizanje neophodan su uslov napretka.

- Nadam se da ću u 2018. naći sponzore koji će mi pomoći da se što bolje pripremim za novu sezonu 2018/19, gde me čeka seniorska kategorija i velika takmičenja, poput Evropskog seniorskog Prvenstva, EYOF-a Evropski Olimpijski festival mladih - kaže mlada Leona - Ovaj sport zahteva svakodnevno, celogodišnje pripreme na ledu, kojeg u Srbiji nažalost nema punih 7 meseci...

foto: Tibor Tot

Za manje od dva meseca Leona ide na Svetsko Juniorsko Prvenstvo u Sofiju gde će predstavljati Srbiju u konkurenciji pedesetak najboljih juniorki sveta, a za razliku od njih članica KK "Spartak", kako sama kaže, nema uslova da petanestak minuta isproba svoje sastave na ledu, makar par puta nedeljno.

U cilju prikupljanja sredstava za nastavak razvoja i takmičenja širom Evrope porodica Rogić je pokrenula onlajn kampanju prikupljanja donacija, a svako ko želi da donira može to učiniti preko ovog linka.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.