Komentara: 0
Pregleda: 3532

Održan deveti "Sarićev vikend"

06.06.2017. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna završna manifestacija "Sarićev vikend" održana je 3. i 4. juna, na aerodromu Subotica-Bikovo u organizaciji aerokluba "Ivan Sarić". U okviru ove manifestacije, organizovan je i "Sarićev kotlić".
Održan deveti "Sarićev vikend"

Deveti "Sarićev vikend" je ovom prilikom okupio decu, njihove roditelje, nastavnike i učitelje, kako bi stavili krunu na aktivnosti koje su deca tokom školske godine sprovodila na tehničkom i likovnom planu u organizaciji aerokluba "Ivan Sarić" iz Subotice. Na ovoj manifestaciji učestvovalo oko 200 dece, roditelja i nastavnika.

Program je počeo u subotu, takmičenjem dece u tehničkim disciplinama, a u nedelju je otvorena izložba likovnih radova dece, koja su učestvovala i ušla u plasman do 20. mesta. Izložba likovnih radova je bila postavljena u hangaru na aerodromu, a činili su je 100 radova dece iz osnovnih škola iz Subotice i okolnih mesta.

Održan deveti "Sarićev vikend"

Na dva konkursa, koje je aeroklub organizovao tokom školske godine, pristiglo je oko 330 dečijih radova. Radovi su rangirani u tri kategorije: od 1. do 4. razreda, od 5. do 6. razreda i od 7. do 8. razreda.

Žiri koji je rangirao radove činili su Jasmina Jovančić Vidaković, akademska grafičarka i kustoskinja SGSU, Miroslav Jovančić, akademski slikar i kustos SGSU i Nela Tonković, istoričarka umetnosti i direktorka SGSU.

Deca koja su se istakla svojim likovnim i tehničkim umećem dobila su diplome, a pobednici su kao nagradu dobili vaučere za let avionom i originalne "Fenix" diplome.

Održan deveti "Sarićev vikend"

Osim izložbe dečijih radova, na travnatom prostoru ispred hangara, izložena su i letačka sredstava aerokluba "Ivan Sarić’", gde je bila postavljena jedrilica dvosednog tipa IS 28, motorni zmaj – dvosednog tipa, ultralaki avion Apollo Fox i vitlo "Herkules III". Ove godine nije izostao ni letački deo programa, koji je počeo posle 16 časova i trajao tri i po sata.

Održan deveti "Sarićev vikend"

U okviru ove manifestacije, organizovan je i šesti "Sarićev kotlić", u kojem je učestvovalo sedam ekipa iz Subotice. Pobednici su, kao nagradu za svoje umeće, dobili vaučere za let jedrilicom i originalne diplome. Cilj ove dodatne manifestacije bio je da se porodica okupi na jednom mestu i da se klasičan nedeljni ručak zameni ručkom na aerodromu u ambijentu prirode.

Održan deveti "Sarićev vikend"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3532
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

Aerodrom Subotica

sarićev vikend

aerodrom bikovo

sarićev kotlić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.