• Pregleda: 2304

Održan Dan portreta

Udruženje građana “SPOT” i Udruženje građana “PhotoWalkers” u saradnji sa osnovnom i srednjom školom “Žarko Zrenanin” iz Subotice realizovali su danas jednodnevnu aktivnost pod nazivom “Help portrait 2012”.
Održan Dan portreta

"Help portrait 2012" je prva aktivnost projekta "Miris zime" koji je finansiran od strane Opštine Subotica – gradskog odbora za omladinu i turizam.

Projekat “Miris zime” ima za cilj da kroz deset edukativnih radionica, učesnici dobiju priliku da ovladaju tehnikama fotografije, dobiju set praktičnih saveta kako da svoju ideju pretoče u fotografiju i krajem februara sa voditeljima organizuju izložbu fotografija u Domu učenika.

“Help portrait 2012” je događaj svetskih razmera koji se organizuje od strane fotografa koji se udružuju ispred ideje da koriste svoje fotografske veštine sa ciljem da zajednici poklone nešto vredno.

Juče su od 10 do 15 č u dnevnom boravku za umereno i teže mentalno nedovoljno razvijena lica iznad 18 godina pri ОISŠ “Žarko Zrenjanin” u Banijskoj ulici u Subotici lokalni fotografi pravili foto portrete korisnika.

Ukupno 37 korisnika je imalo priliku da se fotografiše sa članovima svoje porodice i drugarima.

povezane teme

3
portret Odgovori
Vrlo lepo, čoveku se pojavi osmeh zadovoljstva na licu, kad pročita ovakvu vest. Drago mi je, da su ova deca, sa kojima se sudbina neslano poigrala, imala priliku za ovako nešto. Na žalost, nešto lepo obično prati i nešto "ružno". Po mojim nekim saznanjima, Udruženje građana “PhotoWalkers” ne postoji u svom izvornom obliku, većina članova je napustilo grupu. Ako su moje informacije tačne, trenutno grupa je u "rukama" dvoje ili troje ljudi, kojima treba odati čast, jer su našli način, kako za sebe pozitivno iskoriste ime “PhotoWalkers”. Na kraju krajeva, nije to baš i nešto novo... Preko udruženja građana napiše se projekat za nešto. Neko ko je blizu odlučivanja tog projekta, "progura" to. Tema se odradi, pokaže se neki rezultat, pokriju se troškovi nekim računima. Naravno stvarni troškovi su mnogostruko manji i višak para se izvlači preko fiktivnih računa i svi su dobro prošli, grad koji je finansirao projekat, može reći kako pomaže mlade, "udruženje" koje je kao nešto uradilo, kao i glavni u "udruženju" sa malo viška para u džepu. Mada, kad malo razmislim, ipak nisu svi dobro prošli. To smo mi, koji plaćamo porez i iz čijih džepova se sve ovo dešava. Možde sve ovo i nije tako, ali bi možda bilo interesantno za poresku inspekciju.
lepa akcija Odgovori
Joj ali je neko ozlojađen, kakva je to samo projekcija. Vidim ti imaš baš iskustva kako se to radi..nemoj da mešaš ovaj divan gest i tvoje podmukle namere...nađi bolje nešto drugo da radiš u životu..ajde ajde
portret Odgovori
Da si nekim slučajem pažljivo pročitao tekst možda bi ukapirao, da sam lepo napisala koliko sam zadovoljna zbog te dece. Isto sam napisala, da možda i nije tako. Ako se neko našao opisanim u tekstu, to je moguća potvrda svega toga i možda si ti baš taj, koji učestvuje u tome.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.