Komentara: 1
Pregleda: 2773
Foto

Održan 3. Memorijal "Mirko Vujković"

27.02.2018. u 13:22h
Izvor: TV Subotica
Na bazenu u Dudovoj šumi u nedelju je odigran treći memorijalni susret u čast Mirka Vujkovića, vaterpolo igrača, trenera i uvaženog sportskog radnika. Pored veterana Spartaka na turniru su učestvovali Polet, Bečej i Vojvodina koja je (od)branila trofej.
Održan 3. Memorijal "Mirko Vujković"

Život posvećen sportu, hokeju i vaterpolu, deci i njihovom razvoju. Generacije dečaka naučile su kako se viteški boriti na ledu ili u vodi, ali pre svega i mnogo važnije, naučili su mnogo o univerzalnim životnim vrednostima.

Mnogi od tih dečaka imali su lepše i potpunije detinjstvo zahvaljujući legendarnom treneru i to nikada neće zaboraviti. One koji još uvek zaplivaju na bazenu u Dudovoj šumi, sportske prijatelje iz drugih gradova i nekoliko generacija vaterpolista veže ista, lepa uspomena.

Održan 3. Memorijal "Mirko Vujković"

Veteranske ekipe Bečeja, Vojvodine, Sombora i Spartaka okupile su se po treći put da sačuvaju sećanje na Mirka Vujkovića. I ove godine vremešni Živko Cvjetićanin, funkcioner vaterpolo saveza Srbije, bio je tu sa veteranima VK Vojvodina. Generacijski blizak Mirku Vujkoviću bio je svedok njegovog talenta i umeća u bazenu.

Iako je na ovakvim turnirima rezultat u drugom planu, ostaće negde zapisano da je Vojvodina odbranila trofej osvojen prošle godine, drugi je bio Spartak, treći je bio Bečej dok je četvrta bila ekipa Poleta.

Održan 3. Memorijal "Mirko Vujković"

- Okupile su se četiri ekipe sastavljene od momaka koji su igrali sa Mirkom, protiv njega ili im je eventualno bio trener. Treći put organizujemo ovaj turnir i ovom prilikom bih se zahvalio svim klubovima i igračima koji su došli i naravno ljudima koji su nam pomogli da sve ovo uspešno organizujemo. - rekao je Damir Vujković, Mirkov sin, ujedno i član veteranske ekipe Spartaka.

Posle turnira, kao što to tradicija nalaže, druženje je nastavljeno u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada, uz neobaveznu priču, evociranje uspomena i sustizanje sa sadašnjošću.

Održan 3. Memorijal "Mirko Vujković"

Održan 3. Memorijal "Mirko Vujković"

Izvor: TV Subotica
III memorijalni turnir "Mirko Vujković" III memorijalni turnir "Mirko Vujković" III memorijalni turnir "Mirko Vujković" III memorijalni turnir "Mirko Vujković" III memorijalni turnir "Mirko Vujković" III memorijalni turnir "Mirko Vujković" III memorijalni turnir "Mirko Vujković" III memorijalni turnir "Mirko Vujković"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2773

Povezana vest

Povezane teme

vaterpolo klub spartak

mirko vujković

memorijalni turnir mirko vujković

veteranski vaterpolo klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.