• Pregleda: 1041

Memorijal "Mirko Vujković" sutra na bazenu u Dudovoj šumi

Na Gradskom bazenu u Subotici u nedelju održaće se 3. Memorijalni susret u čast Mirka Vujkovića, vaterpolo igrača, trenera i uvaženog sportskog radnika. Pored veterana Spartaka na turniru učestvuju Polet, Bečej i Vojvodina koja i brani trofej.
Memorijal "Mirko Vujković" sutra na bazenu u Dudovoj šumi

Ovo je treća godina za redom da veterani Vaterpolo kluba "Spartak" organizuju memorijalni turnir u čast Mirka Vujkovića, sportiste i sportskog radnika koji je igrao, vredno radio, stvarao u vaterpolu više od pola veka.

Turnir počinje u 10 časova, a plan je da se završi do 14 časova. Po završetku sledi proglašenje najboljih u kategorijama i po plasmanu. Svako okupljanje tradicionalno se završava druženjem, tako će biti i ove godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Čabika Odgovori
Barem neko da iskoristi "malmsten" golove što je Grad dobio 2014 godine za potrebe vaterpola u Subotici od VSS, ako već ne mogu oni koji igraju i brane boje grada u 1.b ligi republike Srbije.

Predložio bih spektakl da se u istom danu igra turnir u Hokeju i to međunarodnih razmera, jer je nemoguće da čovek takvih razmera u hokeju, padne u zaborav!

Stidite se vi iz Hokeja!
S&S Odgovori
Zanimljivo da se niko sa Palića nije setio da je Mirko Vujković,rodjen na Paliću svoje prve sportske korake načinio na Paliću. U to vreme (Krajem 50. tih) vaterpolo se igrao samo leti i to na muškom štrandu, a hokejaši su trenirali kad jezero zamrzne. Mirko je takodje igrao i rukomet (na Paliću), sa Bosnaijem, Cološom, Belom Lučić i dr. Palićani prisetite se.
Jimi
Igrao sam rukomet protiv njega na školskom turniru 1960. Posle on nastavio u Spartak, zaboravili ste njegovog prijatelja i suigrača Varga i u rukometu i u hokeju
pista Odgovori
Mirko nagyon jo ember volt. Legenda. Szive-lelke a sportban volt.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.