Komentara: 0
Pregleda: 2655

Održan 2. Reful Kup u jedrenju

28.04.2015. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda na jezeru Palić održana je druga po redu "Reful Kup" regata na kojoj je učestvovalo ukupno 78 takmičara. Organizator je bio Jedriličarski klub "Reful", a ove godine broj gostiju je bio duplo veći od prethodne.
Održan 2. Reful Kup u jedrenju

U idealnim vremenskim uslovima u dva regatna dana takmičilo se 78 najboljih takmičara iz zemlje u sledećim klasama: 470, finn, laser standard , laser 4.7 i optimist. Skoro svi takmičari su uspešno završili takmičenje, čineći ovu regatu još brojnijom i uspešnijom nego prošle sezone.

Jedrilo se dva dana po vetru koji je dostizao i 8 m/s, odjedreno je 6 trka. JK "Reful" su predstavljali Petra u klasi Optimist, Makarije, Sofija i Stela u klasi laser 4.7 i Nađa u klasi 470. U dve najbrojnije klase optimist i laser pobednici su bili, Stefan Yuill iz Beograda u klasi Optimist, i u klasi Laser 4.7 Ivona Kosor iz AJK "Beograd".

Takmičarka JK "Refula" Stela Buljovčić je osvojila dve medalje u klasi Laser 4.7 - drugo mesto u kategoriji devojaka i treće mesto u generalnom plasmanu. U Klasi laser Standard pobednik je Nikola Đordjevic iz JK "Zemun", u klasi Finn Tihomir Zakic iz JK "Palić". U klasi 470 pobednik je posada sa kormilarom Ana Marković iz JK "Zemun".

Održan 2. Reful Kup u jedrenju

JK "Reful" je bio domaćin takmičarima i pratiocima (preko 130) iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Bele Crkve i Palića, a kako kažu kompletna organizacija je finansirana iz sopstvenih sredstava kluba kao i pomoći prijatelja kluba. 

Takmičarima i pratiocima u dva regatna dana su obezbeđeni obroci, podeljene su medalje i pehari, kao i torta za sve učesnike. Ukazano gostoprimstvo i dobra organizacija, kao i pozitivna sportsko-takmičarska atmosfera, udvostručila je broj takmičara na ovogodišnjoj regati.

Održan 2. Reful Kup u jedrenju

Organizator se nada se da će i ubuduće organizacijom ovakvih uspešnih sportskih manifestacija, okupljati veliki broj mladih ljudi i doprineti pretvaranju Palića u regionalni nautički centar, te se zahvaljuju priljateljima kluba, kako kažu bez čije pomoći ne bi uspeli organizovati ovu regatu.

Održan 2. Reful Kup u jedrenju

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2655
Povezane teme

jedriličarski klub reful

reful kup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.