• Pregleda: 3479

Održan 2. memorijalni vaterpolo turnir "Mirko Vujković"

Na Gradskom bazenu u Subotici u subotu je održan 2. memorijalni susret u čast Mirka Vujkovića, vaterpolo igrača, trenera i uvaženog sportskog radnika. Ovogodišnji pobednik je ekipa Vojvodine.
Održan 2. memorijalni vaterpolo turnir "Mirko Vujković"

Pored veterana Spartaka na turniru su učestvovali Polet, Vojvodina i ekipa Bečeja koja je branila trofej. Turnir nema takmičarski karakter, ali manje ili više vremešni momci su pokazali zavidnu dozu žara i energije na čemu bi im pozavideli i mnogo mlađi. Mečevi su obilovali atraktivnim potezima i egzibicijom kako i priliči ovom tipu turnira.

Memorijal su otvorile U12 ekipe Spartaka i Spartak-Prozivke i u tom zanimljivom i nadasve rezultatski neizvesnom mečeu bolje se snašla ekipa sa Prozivke koja je pobedila sa 6:5.

Od 10 časova počeli su susreti veteranskih ekipa. U prvom meču Bečej je bio bolji od Vojvodine (11:8), zatim je Vojvodina bila bolja od Poleta (13:4), Spartak je u krajnje uzbudljivom meču ipak izgubio meč od Vojvodine (8:9), dok je Bečej upisao i drugu pobedu, ovaj put protiv Poleta (4:8).

Ekipa Spartaka, za koju je igrao i Mirkov sin Damir, u poslednjem svom meču savladala je Polet (8:6), da bi u borbi za trofej Vojvodina i Bečej odigrali 7:7, ali zahvaljujući boljoj gol razlici Novosađani su sačuvali prvo mesto.

Turnir u sećanje na vrsnog sportistu i trenera, koji organizuju veterani Vaterpolo kluba "Spartak" još jednom je opravdao očekivanja, a učesnici su sa velikim zadovoljstvom u opuštenoj atmosferi nastavili druženje u jednom subotičkom ugostiteljskom objektu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.