Komentara: 0
Pregleda: 1596

Održan 15. međunarodni naučni skup posvećen inovacijama

22.04.2010. u 20:08h
Izvor: RTV Yueco
<p>Strategijski menadžment i sistemi podr&scaron;ke odlučivanju u strategijskom menadžmentu, petnaesti je po redu međunarodni naučni skup koji organizuje Ekonomski fakultet Subotica. Na skupu je predstavljeno preko 100 radova iz zemlje i inostranstva na temu inovacija, koji će kasnije biti dostupni svima koji žele da ih sprovedu u praksi. Skup je održan na dve lokacije - u Eko centru na Paliću i na samom fakultetu u Subotici.</p>
Održan 15. međunarodni naučni skup posvećen inovacijama

Profesor doktor Neđo Balaban jedan je od nekoliko desetina naučnih radnika iz Srbije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, ali i daleke Kine koji je uzeo učešće u 15. po redu naučnom skupu u organizaciji Ekonomskog fakulteta. Sa svojim 35-ogodišnjim iskustvom u oblasti odnosa informatičkih tehnologija i savremenog menadžmenta, profesor Balaban ove godine na naučnom Skupu predstavio je istraživanje o kulturi učenja, tj. da li su naše organizacije „učilačke ili uče", a koje je obuhvatilo preko 60 organizacije i 383 menadžera.

Učenje, inovacije i rast organizacija u kontekstu strategijskog upravljanja glavne su teme ovogodišnjeg Naučnog skupa „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju i strategijskom menadžmentu". Kako su Ujedninjene nacije 2010. godinu proglasile za godinu inovacija, teme radova su upravo inovacije u oblasti strategijskog menadžmenta, podrške u odlučivanju, učenje, rast poslovanja i unapređenje organizacije. Na skupu je predstavljeno 110 radova koji su prošli nezavisne recenzije. Šest radova je plenarno, 68 izlagano usmeno, dok je oko 30 izlagano u okviru panela, što se inače praktikuje u Evropskoj uniji, ističe Prof. dr Božidar Leković - Dekan EFS

Ovogodišnji internacionalni Naučni skup 15. je po redu, a od svog pokretanja iz godine u godinu okupljao je sve više kompetentnih učesnika iz zemlje i inistranstva. Rezultati naučnih istraživanja koji će biti predstavljeni na skupu, biće objavljeni u zbornicima Ekonomskog fakulteta i u časopisima visoko međinarodnog ranga „Strategijski menadžment" i „Menadžment i informacioni sistemi". Cilj organizatora je da rezultati naučnih istraživanja budu dostupni svima koji žele da ih primenjuju u praksi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1596
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.