Komentara: 5
Pregleda: 8863
Foto

Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

28.08.2015. u 10:45h
Izvor: RTV Yueco
U poslednjih 6 meseci, Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice je dobilo donacije, u vrednosti od 75.000 evra. Posle donacije Rotary kluba, u vidu najsavremenije medicinske opreme, zahvaljujući sredstvima nemačke kompanije „Bama“ na Odeljenju je opremljeno i nekoliko prostorija poput sobe za intervencije, mlečne kuhinje i sobe za sterilizaciju. Mališani koji zbog lečenja moraju da na nekoliko dana zamene svoj krevet, bolničkim, sada će biti oduševljeni novim apartmanom, veselih boja.
Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

Za adekvatno lečenje je pored stručnog kadra i savremene medicinske opreme, koje Odeljenje pedijatrije poseduje, neophodan i prijatan ambijent koji će i u teškim trenucima izmamiti deci osmeh na lice.

- "Najveće potrebe deteta su kada je bolesno, kada treba da boravi u bolnici, kada je dete izolovano od svoje priorodne okoline. Trudili smo se da stvorimo humani ambijent za tu decu. Ideja je da ovo deljenje liči na vrtić, a ne na Bolnicu" - izjavila je Katja Puleva, načelnica pedijatrije Opšte bolnice u Subotici.

Donacijom nemačke kompanije „Bama“, koja pripada grupaciji Hotela „Galerija“ i preduzeća Phiwa, u vrednosti od 10.000 evra  potpuno su opremljene su četiri prostorije poput sobe za intervencije, sobe za sterilizaciju i čuvanje lekova, mlečne kuhinje, garderobera i čajne kuhinje za medicinsko osoblje.

- "Zahvalila bi se velikom broju donatora koji su u poslednjih šest meseci donirali oko 25.000 evra u našu ustanovu, to su pravna lica ali i pojedinci koji su pomogli i izrazili želju da ostanu anonimni. Od početka godine dečije odeljenje je dobilo donacije u vrednosti oko 75.000 evra što nas čini veoma zadovoljnima. " -  dodala je načelnica pedijatrije Opšte bolnice u Subotici.

Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

U proteklih 6 meseci, sredstvima brojnih socijalno odgovornih kompanija i pojedinaca, Odeljenje pedijatrije je dobilo još oko 15.000 evra za postavljanje novih instalacija i opremanje prostorija. Za potrebe uređenja i nabavke keramičkih pločica je iz budžeta Grada izdvojeno 194.000 dinara. Zahvaljujući projektu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne svojine, na Odeljenju će uskoro biti postavljena i nova LED rasveta.

- "Projekat je vrednosti 6 miliona dinara, a Bolnica je u obavezi da sufinansira sa 40 odsto. Svesni smo da energiju trebamo štediti i racionalno koristiti i shodno tome uušli smo u ovaj projekat. Led rasveta će biti prvo opstavljena na odeljenju pedijatrije, a zatim na hirurgiji, produženoj nezi i boravku." - izjavio je Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice u Subotici

Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

U ime hotela Galleria, odnosno fondacije "Bačka štiftung" (Batschka stiftung) prisutni su bili Branimir Cigale, direktor marketinga hotela i Branka Petrić Simić

- "Ovo je prvi korak, a imamo plan da sa ovakvim akcijama nastavimo u budućnosti. Hotel Galleria i kompanija Phiva pripadaju fondaciji "Bačka štiftung", koja je porodičnog karaktera i sprovodi niz humanitarnih aktivnosti po celom svetu. Kroz svoje poslovne aktivnosti trudimo se da ostvarimo profit i da deo toga vralimo lokalnoj zajednici kroz ovakve humanitarne akcije." - izjavio je Cigale

Mališani koji zbog bolesti nekoliko dana svoju sobu, moraju da zamene bolničkom, sada imaju mogućnost da zajedno sa roditeljima borave u prijatnom, novopremljenom apartmanu koji je opremljen zahvaljujući donaciji studija "White" iz Subotice. 

Za jedno noćenje u apartmanu je potrebno izdvojiti 3.500 dinara, a sav prihod od iznajmljivanja će se usmeriti na tekuće troškove nabavke potrošnog materijala i dalje unapređenje uslova boravka najmlađih na ovom odeljenju.

Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

Izvor: RTV Yueco
Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice Obilazak renoviranih prostorija na pedijatriji Opšte bolnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 8863
Povezane teme

Goran Bićanin

opšta bolnica

donacija rotary kluba palić

hotel galleria

phiwa subotica

donacija

branimir cigale

donacija bolnici

katja puleva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.