• Pregleda: 6855

Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

U poslednjih 6 meseci, Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice je dobilo donacije, u vrednosti od 75.000 evra. Posle donacije Rotary kluba, u vidu najsavremenije medicinske opreme, zahvaljujući sredstvima nemačke kompanije „Bama“ na Odeljenju je opremljeno i nekoliko prostorija poput sobe za intervencije, mlečne kuhinje i sobe za sterilizaciju. Mališani koji zbog lečenja moraju da na nekoliko dana zamene svoj krevet, bolničkim, sada će biti oduševljeni novim apartmanom, veselih boja.
Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

Za adekvatno lečenje je pored stručnog kadra i savremene medicinske opreme, koje Odeljenje pedijatrije poseduje, neophodan i prijatan ambijent koji će i u teškim trenucima izmamiti deci osmeh na lice.

- "Najveće potrebe deteta su kada je bolesno, kada treba da boravi u bolnici, kada je dete izolovano od svoje priorodne okoline. Trudili smo se da stvorimo humani ambijent za tu decu. Ideja je da ovo deljenje liči na vrtić, a ne na Bolnicu" - izjavila je Katja Puleva, načelnica pedijatrije Opšte bolnice u Subotici.

Donacijom nemačke kompanije „Bama“, koja pripada grupaciji Hotela „Galerija“ i preduzeća Phiwa, u vrednosti od 10.000 evra  potpuno su opremljene su četiri prostorije poput sobe za intervencije, sobe za sterilizaciju i čuvanje lekova, mlečne kuhinje, garderobera i čajne kuhinje za medicinsko osoblje.

- "Zahvalila bi se velikom broju donatora koji su u poslednjih šest meseci donirali oko 25.000 evra u našu ustanovu, to su pravna lica ali i pojedinci koji su pomogli i izrazili želju da ostanu anonimni. Od početka godine dečije odeljenje je dobilo donacije u vrednosti oko 75.000 evra što nas čini veoma zadovoljnima. " -  dodala je načelnica pedijatrije Opšte bolnice u Subotici.

U proteklih 6 meseci, sredstvima brojnih socijalno odgovornih kompanija i pojedinaca, Odeljenje pedijatrije je dobilo još oko 15.000 evra za postavljanje novih instalacija i opremanje prostorija. Za potrebe uređenja i nabavke keramičkih pločica je iz budžeta Grada izdvojeno 194.000 dinara. Zahvaljujući projektu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne svojine, na Odeljenju će uskoro biti postavljena i nova LED rasveta.

- "Projekat je vrednosti 6 miliona dinara, a Bolnica je u obavezi da sufinansira sa 40 odsto. Svesni smo da energiju trebamo štediti i racionalno koristiti i shodno tome uušli smo u ovaj projekat. Led rasveta će biti prvo opstavljena na odeljenju pedijatrije, a zatim na hirurgiji, produženoj nezi i boravku." - izjavio je Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice u Subotici

U ime hotela Galleria, odnosno fondacije "Bačka štiftung" (Batschka stiftung) prisutni su bili Branimir Cigale, direktor marketinga hotela i Branka Petrić Simić

- "Ovo je prvi korak, a imamo plan da sa ovakvim akcijama nastavimo u budućnosti. Hotel Galleria i kompanija Phiva pripadaju fondaciji "Bačka štiftung", koja je porodičnog karaktera i sprovodi niz humanitarnih aktivnosti po celom svetu. Kroz svoje poslovne aktivnosti trudimo se da ostvarimo profit i da deo toga vralimo lokalnoj zajednici kroz ovakve humanitarne akcije." - izjavio je Cigale

Mališani koji zbog bolesti nekoliko dana svoju sobu, moraju da zamene bolničkom, sada imaju mogućnost da zajedno sa roditeljima borave u prijatnom, novopremljenom apartmanu koji je opremljen zahvaljujući donaciji studija "White" iz Subotice. 

Za jedno noćenje u apartmanu je potrebno izdvojiti 3.500 dinara, a sav prihod od iznajmljivanja će se usmeriti na tekuće troškove nabavke potrošnog materijala i dalje unapređenje uslova boravka najmlađih na ovom odeljenju.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
srki Odgovori
ovo je lep gest donatora hvala nemackoj kompaniji Bama sto misli na nasu decu.Jos samo da bolnica npr.organizuje makar 1 dolazak mesecno supspecijalista iz N.S. u suboticku bolnicu da nebi roditelji tesko bolesne dece zbog konsultacija i kontrola morali da putuju do N.s.
bać Joso Odgovori
Bravo!!! Pre 8 godina bili su mi u poseti prijatelji iz inostranstva i na zalost, dete je moralo da bude hospitalizovano nekoliko dana. Sve je proslo u najboljem redu, ali me je bilo stramota kako odeljenje izgleda. Toaleti, sobe, hodnici ordinacije.... kao da smo bili na pocetku 20. veka. Ovo sto sada vidim na fotografijama stvarno deluje kao bilo gde na zapadu. Cestitke svima.
xx Odgovori
Da li ce se i kada setiti neko da renovira klozet pored liftova u prizemlju??? Tu g-din direktor Bicanin prolazi svaki dan pa nek svrati na kratko u vizitu...
tetka Odgovori
Ovde nedostaje samo jedna mala dopuna koju sam povodom ovog događaja čula na televiziji. Objavili su da se ta LUKSUZNA SOBA naplaćuje preko 3.000 dinara za noć - znači to je za decu i malo bogatije roditelje. Proverite vest ako ne verujute. Toliko o tome!
Bojan Odgovori
@tetka
3.500 piše u tekstu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.