Komentara: 5
Pregleda: 7027
Foto

Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

28.08.2015. u 08:45h
Izvor: RTV Yueco
U poslednjih 6 meseci, Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice je dobilo donacije, u vrednosti od 75.000 evra. Posle donacije Rotary kluba, u vidu najsavremenije medicinske opreme, zahvaljujući sredstvima nemačke kompanije „Bama“ na Odeljenju je opremljeno i nekoliko prostorija poput sobe za intervencije, mlečne kuhinje i sobe za sterilizaciju. Mališani koji zbog lečenja moraju da na nekoliko dana zamene svoj krevet, bolničkim, sada će biti oduševljeni novim apartmanom, veselih boja.
Odeljenje pedijatrije renovirano i opremljeno donacijama

Za adekvatno lečenje je pored stručnog kadra i savremene medicinske opreme, koje Odeljenje pedijatrije poseduje, neophodan i prijatan ambijent koji će i u teškim trenucima izmamiti deci osmeh na lice.

- "Najveće potrebe deteta su kada je bolesno, kada treba da boravi u bolnici, kada je dete izolovano od svoje priorodne okoline. Trudili smo se da stvorimo humani ambijent za tu decu. Ideja je da ovo deljenje liči na vrtić, a ne na Bolnicu" - izjavila je Katja Puleva, načelnica pedijatrije Opšte bolnice u Subotici.

Donacijom nemačke kompanije „Bama“, koja pripada grupaciji Hotela „Galerija“ i preduzeća Phiwa, u vrednosti od 10.000 evra  potpuno su opremljene su četiri prostorije poput sobe za intervencije, sobe za sterilizaciju i čuvanje lekova, mlečne kuhinje, garderobera i čajne kuhinje za medicinsko osoblje.

- "Zahvalila bi se velikom broju donatora koji su u poslednjih šest meseci donirali oko 25.000 evra u našu ustanovu, to su pravna lica ali i pojedinci koji su pomogli i izrazili želju da ostanu anonimni. Od početka godine dečije odeljenje je dobilo donacije u vrednosti oko 75.000 evra što nas čini veoma zadovoljnima. " -  dodala je načelnica pedijatrije Opšte bolnice u Subotici.

U proteklih 6 meseci, sredstvima brojnih socijalno odgovornih kompanija i pojedinaca, Odeljenje pedijatrije je dobilo još oko 15.000 evra za postavljanje novih instalacija i opremanje prostorija. Za potrebe uređenja i nabavke keramičkih pločica je iz budžeta Grada izdvojeno 194.000 dinara. Zahvaljujući projektu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne svojine, na Odeljenju će uskoro biti postavljena i nova LED rasveta.

- "Projekat je vrednosti 6 miliona dinara, a Bolnica je u obavezi da sufinansira sa 40 odsto. Svesni smo da energiju trebamo štediti i racionalno koristiti i shodno tome uušli smo u ovaj projekat. Led rasveta će biti prvo opstavljena na odeljenju pedijatrije, a zatim na hirurgiji, produženoj nezi i boravku." - izjavio je Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice u Subotici

U ime hotela Galleria, odnosno fondacije "Bačka štiftung" (Batschka stiftung) prisutni su bili Branimir Cigale, direktor marketinga hotela i Branka Petrić Simić

- "Ovo je prvi korak, a imamo plan da sa ovakvim akcijama nastavimo u budućnosti. Hotel Galleria i kompanija Phiva pripadaju fondaciji "Bačka štiftung", koja je porodičnog karaktera i sprovodi niz humanitarnih aktivnosti po celom svetu. Kroz svoje poslovne aktivnosti trudimo se da ostvarimo profit i da deo toga vralimo lokalnoj zajednici kroz ovakve humanitarne akcije." - izjavio je Cigale

Mališani koji zbog bolesti nekoliko dana svoju sobu, moraju da zamene bolničkom, sada imaju mogućnost da zajedno sa roditeljima borave u prijatnom, novopremljenom apartmanu koji je opremljen zahvaljujući donaciji studija "White" iz Subotice. 

Za jedno noćenje u apartmanu je potrebno izdvojiti 3.500 dinara, a sav prihod od iznajmljivanja će se usmeriti na tekuće troškove nabavke potrošnog materijala i dalje unapređenje uslova boravka najmlađih na ovom odeljenju.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 7027
Povezane teme
Goran Bićanin opšta bolnica donacija rotary kluba palić hotel galleria phiwa subotica donacija branimir cigale donacija bolnici katja puleva
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.