Komentara: 4
Pregleda: 3456

Odbornici doneli rešenje o davanju zemljišta bez naknade firmi "Kontinental"

08.09.2011. u 18:13h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici doneli rešenje o davanju zemljišta bez naknade firmi "Kontinental"

Odbornici lokalnog parlamenta jednoglasno su doneli Rešenje da se nemačkoj kompaniji „Continetal“ pokloni četiri hektara zemljišta u Industrijskoj zoni u naselju Mali Bajmok. Prostor je namenjen gradnji proizvodnog pogona u kome do 2015. trebalo bi da se zaposli 250 Subotičana. Opozicija iako je glasala za donošenje Rešenja iznela je niz zamerki na sam tekst radne verzije Ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini.Druga tačka na osmoj vanrednoj sednici Skupštine grada odnosila se na donošenje Izmene i dopune programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Odbornici Saveza Vojvođanskih Mađara smatraju da je predloženi ugovor povoljan za investitora i da je njime grad oštećen. Nemačka kompanija “Kontinental” koja se bavi proizvodnjom guma i drugih gumenih komponenti u auto-industriji, trebalo bi da dobije 4 hektara u privrednoj zoni i nakon potpisivanja ugovora ima 30 dana da pribavi bankarske garancije. Opozicija smatra, da predloženim Ugovorom su data velika prava investitoru, jer može da otuđi zemljište bez naknade.

Na prozivke opozicije gradonačelnik je odgovorio da će grad imati direktnu korist od ove investicije. “Kontinental” je mora da zaposli 250 ljudi, da izgradi fabriku na navedenom prostoru i platiće sve priključke na komunalnu infrastrukturu.

Rasprava između odbornika pozicije i opozicije vodila se i oko druge tačke, koja se odnosila na donošenje Izmena i dopuna programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta. Primedbe odborika SVM-a i SNS-a odnosile su se na 104 miliona za atarske puteve, osam miliona za podizanje poljozaštitnih pojaseva i što je dosta novca izdvojeno za edukaciju poljoprivrednika. Ukupan prihod je sa 141 miliona dinara povećan na 165 miliona dinara, jer su 83 miliona dinara preneta iz prošle godine.

Odbornici su usvojili revidirani plan za poljoprivredu sa 32 glasa za i 11 protiv. Predsednik Skupštine grada najavio je da će se 23.septembra održati zajednička sednica Skupštine grada Subotice i Segedina u našem gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3456
Povezane teme

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

Skupština grada Subotice

skupština subotice

sednica lokalnog parlamenta

lokalni parlament

fabrika kontinental

fabrika continental

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.