Komentara: 3
Pregleda: 5952
Foto

Odbojkašima Spartaka fali još jedna pobeda do povratka u Superligu

15.04.2017. u 00:07h
Izvor: Subotica.com
Tri sezone ekipa mladog stručnjaka Igora Žakića iz godine u godinu je bila sve bliže povratku u elitu, a danas se nalaze u nikad boljoj situaciji da to konačno i ostvare. Večeras je po drugi put u ovoj baraž seriji savladan Partizan i samo pobeda deli od velikog uspeha.
Odbojkašima Spartaka fali još jedna pobeda do povratka u Superligu

U prvom setu igrala se odbojka bez izražene dominacije bilo kojeg tima, ali Partizan je ipak za poen dva bežao Spartaku tokom većeg dela seta, do same završnice kada je Spartak preuzeo vođstvo, imao četiri set lopte, dok su gosti na kraju iskoristili svoju drugu za vođstvo od 0:1

Drugi set energičnije su započeli Beograđani, na startu su se odlepili, "golubovi" nisu mogli da pronađu svoju igru, Partizan je bio sve sigurniji, gradio prednost i Žakić je odlučio da žrtvuje set, povukao je prvu postavu da se odmori, a crno-beli su lako došli do drugog seta. Psihološko pražnjenje iz triler završnice prvog seta oigledno je uzelo svoj danak, ali vremena za žaljenje nije bilo.

Odbojkašima Spartaka fali još jedna pobeda do povratka u Superligu

Odluka da pripremi ekipu za naredni set ispostavilo se bila je odlična pošto smo u trećem setu ponovo gledali onaj stari, prepoznatljivi Spartak. Energija se vratila, angažovani u defanzivi, odlična rešenja u napadu, ali i Partizan je bio motivisan da pokaže svoje neosporiv kvalitet, iako je i tamo u pitanju ekipa sastavljena od izuzetno mladih pojedinaca, ali koji individualno i kolektivno deluju vrlo dobro. Rezultatska klackalica bila je do rezultata 15:15, tada Spartak pravi seriju 3:0, vrlo brzo je bilo 21:17, U tim trenutcima publika je više puta negodovala na suđenje, više spornih lopti u ovom setu, pogotovo u samoj završnici presuđeno je u korist Partizana, što je izazvalo gnev i nezadovoljstvo među domaćim navijačima. Te sporne odluke kao da su još više motivisale Spartak da akumulira dodatnu energiju i privede set kraju za 1:2 i najavu totalnog preokreta.

Odbojkašima Spartaka fali još jedna pobeda do povratka u Superligu

Puni samopouzdanja i izuzetno motivisani "golubovi" su četvrtom setu nastavili da igraju na turbo pogon. Fantastična publika emitovala je izuzetnu energiju, igrači Spartaka su to upijali i u nastavku koristili da zapnu još jače. Domaći su poveli sa 8:2, vrlo brzo prave seriju od četiri poena za 12:4, u tim trenutcima Spartak je bez dileme kontrolisao set, gradio poen po poen, u jednom momentu je bilo i maksimalnih +8 (18:10). Rutinski, do poslednjeg poena i izjednačenja u setovima dolazi Spartak rezultatom 25:18.

Gledajući kretanje rezultata u drugom setu malo ko je verovao da meč može otići u peti set, a kamoli da bi isti mogao da dobije Spartak, na kraju ispostavilo se vrlo ubedljivo.

Odlučujući set započeo je greškama na obe strane, Spartak svestane prilike koja mu se pruža crpio je poslednje atome snage i to očigledna je bila već motivacija domaćih koji su pogotovo u završnici izledali mnogo bolje. Do promene strana (8:6) vodila se teška borba za poene, ali taj momenat kao da je bio i totalna prekretnica kada je Partizan potonuo, a Spartak uzleteo. Subotičani su ušli u seriju poena, poveli 13:7, vrlo brzo, rutinski, iskoristili drugu set loptu za veliko oduševljenje mnogobrojne publike.

Odbojkašima Spartaka fali još jedna pobeda do povratka u Superligu

Spartak – Partizan 3:2 (30:32, 14:25, 25:20, 25:18, 15:8)

Spartak: Milović (libero), Jungić 8 (2bl), Peić (libero), Medan 1 (1as), Eremić 16 (2bl, 2as), Đurđević, Konkolj 1, Kecman 15 (1as), Pualić , Pavlović 8 (2bl, 1as), Tumbas 6 (1bl, 1as), Lozić 14 (2bl, 1as).

Partizan: Buša 8 (1as), Sretenović 1, Nedeljković, Skakić, Batak, Tasić, Ristić 22 (1bl, 1as), Kovač, Negić (libero), Veličković 16 (1bl), Polomac 8 (3bl, 1as), Perišić 8 (1bl).

Trener Spartaka nije krio zadovoljstvo pobedom, ali je upozorio da je ranjeni lav najopasniji, odnosno da u trećem meču očekuje reakciju Partizana i dosada najteži meč

- Vrlo važna pobeda za nas, zadržali smo prednost domaćeg terena, pre toga samo napravili brejk u Beogradu, važna je iz više razloga, pre svega jer smo pokazali da smo ekipa, danije dovoljno šest igrača da prođemo baraž, Momci koji su ušli uradili su fenomenalan posao i ja to zaista moram da pohvalim, pogotovo Eremića koji se odlično snašao na poziciji koji inače ne igra i zaista doneo prekoret, tako i Lozić koji je ušao i potpuno novu energiju uneo u tim. Glupo je da izdvajam bilo koga, ovo je timska pobeda - rekao je Igor Žakić ističući da ništa još uvek nije gotovo, da njegovu ekipu očekuje do sada najteža utakmica, ali da u tom meču njegova ekipa mora da ostane čvrsto sa obe noge na zemlji

Odbojkašima Spartaka fali još jedna pobeda do povratka u Superligu

Prvotimac Spartaka Vanja Eremić veruje da njegova ekipa može da ponovi dobru igru iz većeg dela ova dva meča i da završi seriju u tri meča.

- U utakmicu smo ušli dosta stegnuto, za razliku od prvog meča u Beogradu, to se odrazilo na prva dva seta, kasnije morali smo da se dozovemo pameti, bilo je sve ili ništa, tako smo i igrali i na kraju smo tako i dobili. U treću utakmicu moramo da uđemo smireno, tako verujem da neće biti problema. Oni su tamo odigrali loše, ali sa našom ovakvom igrom mislim da neće biti problema. - analizirao je Eremić

Atmosfera na sve tri tribine male sale Hale sportova u ovom izuzetno važnom meču bila je vrhunska. Odavno tribine nisu bile ovako popunjene na odbojkaškim mečevima, a publika i više nego aktivna, energična. Vrlo često tokom sezone u proseku je bilo oko 300 gledalaca, ali jučerašnjih oko 600 pravilo je atmosferu kao da ih je bilo barem duplo toliko.

Odbojkašima Spartaka fali još jedna pobeda do povratka u Superligu

Meč baraž serije igra se na tri pobede, posle brejka u Beogradu Spartak je isti potvrdio i u Subotici pa mu sada fali samo još jedna pobeda za strpljivo čekani povratak u elitu. Naredni meč igra se u utorak u Beogradu, eventualni četvrti meč na programu je 21. aprila u Subotici, a majstorica 25. aprila u Beogradu. Spartak je iz Superlige ispao posle sezone 2013/14.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Partizan Odbojka: Spartak - Partizan Odbojka: Spartak - Partizan Odbojka: Spartak - Partizan Odbojka: Spartak - Partizan Odbojka: Spartak - Partizan Odbojka: Spartak - Partizan Odbojka: Spartak - Partizan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 5952

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.