Komentara: 1
Pregleda: 2963

Odbojkaši Spartaka iznenadili Partizan u Beogradu i na korak su bliže povratku u Superligu

12.04.2017. u 09:17h
Izvor: Sportski žurnal
Odbojkaši Spartaka napravili su brejk u prvom meču borbe za povratak u Superligu, posle 3 godine. Ekipa Igora Žakića savladala je sinoć Partizan u Beogradu sa maksimalnih 3:0 i tako povela sa 1:0 u seriji na tri pobede.
Odbojkaši Spartaka iznenadili Partizan u Beogradu i na korak su bliže povratku u Superligu

Veliku pobedu, prvu na putu ka Superligi, ostvarili su odbojkaši Spartaka na gostovanju Partizanu, u prvom meč plejaut serije. Nijednog trenutka nervozni domaćin, koji je meč završio sa 27 grešaka, nije zapretio popularnim "Golubovima", koji su sjajnom kolektivnom igrom, rado prihvatali sve poklone crno-belih.

Utakmica je počela vođstvom Partizana (3:0), a od rezultata 5:5, gosti nisu ni morali da stoje u terenu, jer je domaćin baš tada započeo seriju grešaka. Čak deset poklonjenih poena do rezultata 10:20! Ukupno trinaest do kraja seta (Spartak samo 3). Blokom Medana, gosti su poveli – 15:25.

Ovakav epilog prvog seta, ohrabrio je Subotičane. Napali su iz svih oružja. Prvo Kecman, a potom i Jungić. Na semaforu je zasijalo 9:14.

Posle rane promene dizača (Batak umesto Sretenovića), Vasović je uveo u igru i mlađanog Kovača, koji je odmah osvojio poen iz bloka, za prilazak na tri poena zaostatka. Ipak, gosti su znali da odgovore. Eremić, pa ponovo Kecman, vratili su „plus 5” na konto Spartaka, što im je bilo dovoljno za miran nastavak meča.

Do 14:14 u trećem periodu, Partizan je gajio nadu u preokret. A onda greši Buša, pa Ristić, Kovač, Perišić, ponovo Kovač, Buša... Neverica na tribinama, muk na klupi Partizana. U seriji od 10:2, uz dve greške Subotičana, Spartak je došao do nedostižnih 24:16! Treću meč loptu u veliku radost gostiju pretvorio je Kecman.

Partizan - Spartak 0:3 (15:25, 18:25, 18:25)

Partizan: Buša 9, Sretenović, Ristić 13, Veličković 3, Polomac 4, Perišić 2, Nedeljković, Batak, Kovač 2, Negić. Nisu igrali: Skakić, Tasić. Trener: Vladimir Vasović.

Spartak: Jungić 11, Medan 3, Eremić 8, Kecman 12, Pavlović 8, Tumbas 4, Milović. Nisu igrali: Peić, Đurđević, Konkolj, Pualić, Lozić. Trener: Igor Žakić.

Dru­gi meč se igra u pe­tak od 19 časova u subotičkoj Hali sportova,  treći u uto­rak (18. april) u Beogradu od 18 časova. Eventualni četvrti meč na programu je 21. aprila u Subotici, a majstorica 25. aprila u Beogradu. Prva ekipa koja stigne do tri pobede naredne sezone nastupaće u Superligi.

Izvor: Sportski žurnal
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2963

Povezane vesti

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.