Komentara: 0
Pregleda: 2963
Foto

Odbojkašicama Spartaka pripao maratonski derbi protiv Crvene zvezde (3:2)

18.01.2015. u 10:44h
Izvor: Subotica.com
U prepunoj maloj sali Hale sportova sinoć je odigran spektakularan meč pun preokreta i uzbuđenja u kojem je Spartak savladao Crvenu zvezdu posle 5 teških setova. U narednom kolu ŽOK "Spartak" gostuje obrenovačkom TENT-u.
Odbojkašicama Spartaka pripao maratonski derbi protiv Crvene zvezde (3:2)

Subotička publika je mogla da uživa u 5 odličnih setova drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe Superlige, a posle čak 132 minuta igre radovala se upravo domaća publika.

Prva dva seta bila su na vrhunskom nivou, o čemu svedoči i konačan rezultat istih - 32:30 i 31:33.

U prvom setu viđeno je mnoštvo preokreta, sa srećnim krajem po Spartak. U drugom, domaće su vodile sa 16:13 i 21:19, ali je ovoga puta u amratonskoj završnici Zvezda smogla snage za preokret i poravnanje 1:1.

U trećem su Subotičanke posle vođstva od 8:7 pale u igri, što je Zvezda znala da iskoristi. Brzo su crveno-bele preokrenule i činilo se da su tada utabale put ka pobedi – 25:13, za 2:1 u setovima.

Na startu četvrtog seta Zvezda je povela sa 8:3, ali je već do polovine ovog perioda Spartak uhvatio priključak (16:15) i u staloženijoj završnici nošen snažnom podrškom publike stigao do izjednačenja – 2:2.

U petom setu nije bilo mnogo dileme. Spartak je posle uvodnih 4:4 počeo da pravi razliku i lagano iz poena u poen prilazi sve bliže odlučujućem poenu koji je i došao, dosta ubedljivije nego što se to očekivalo, za konačnih 3:2 i oduševljenje domaće publike.

Odbojkašicama Spartaka pripao maratonski derbi protiv Crvene zvezde (3:2)

Sjajan meč odigrala je "bivša" Subotičanka Adela Helić, koja se zaustavila na 33 poena. Ipak, njenu odličnu partiju uspele su da neutrališu odlične Drpa sa 26, Cvetićanin sa 17 i Sofija Medić sa 16 poena.

Manja sala za velike utakmice?

Subotička publika se očigledno uželela odbojke, a atraktivno ime i stari sportski rivalitet dva kluba privukli su veliki broj gledalaca u mlau salu Hale sportova, koju ne samo dupke napunili, nego se stajalo sa strana, iz svih mogućih prolaza, sedelo se na stepeništima... pa ostaje pitanje zašto se organizator odlučio da se ovaj meč održi u maloj sali, dok je velika pored bila slobodna?

Opšte je poznato da utakmice ova dva kluba po pravilu gleda veliki broj gledalaca. Jedna tribina (srednje veličine) je rezervisana za domaće navijače, ako dođu, a ostale (dve) tribine su za publiku u kojoj se nalaze kako oni koji podržavaju ovu ili onu ekipu, tako i ona neutralna.

Jučerašnja poseta je po svemu viđenom mogla da naruši bezbednost mnogih posetilaca, uzimajući u obzir koliko su te velike tribine strme i koliko je mnogo metalnih ograda. Ljudi su maltene sedeli jedni drugima na glavi, a veliki broj njih je sedeo i stajao po prolazima, oko tribina, nagurani u ćoškovima, te ne čudi činjenica a da je jedan deo posmatrača sa velike tribina napustio Halu posle drugog seta.

Odbojkašicama Spartaka pripao maratonski derbi protiv Crvene zvezde (3:2)

Odbojkašicama Spartaka pripao maratonski derbi protiv Crvene zvezde (3:2)

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2963
Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.