Komentara: 2
Pregleda: 1157

Odbojka: Ženska selekcija Spartaka pobedila Partizan, muška izgubila od Radničkog

06.11.2023. u 13:20h
Izvor: Subotica.com
Za vikend su odigrani mečevi 5. kola Superlige u kojima su subotički timovi dočekali svoje rivale. Odbojkašice su u subotu savladale Partizan sa 3:2, dok su odbojkaši u nedelju izgubili od Radničkog sa 3:1.
Odbojka: Ženska selekcija Spartaka pobedila Partizan, muška izgubila od Radničkog

Odbojkaši Spartaka upisali su treči proraz u pet meleva nove sezone u Supelrigi. U subotici su izgubili od Radničkog rezultatom 3:1.

Prvi set protekao je u ispitivanju snaga i mogućnosti protivnika, ali i odličnim servisima. Pred kraj seta Radnički pravi seriju poena te taj period igre završava sa 17:25 i dolazi do vođstva 0:1. U drugom setu gosti nastavljaju sa dobrim servisima i odličnom odbranom i osvajaju ga rezultatom 19:25. U trećem setu nastavila se velika borba, ali Spartak ipak smanjuje na 1:2. Četvrti i poslednji set pripao je Radničkom uz veoma borbenu igru obe ekipe, za konačnih 1:3.

Odbojkašice Spartaka savladale su ekipu Partizana u pet setova, u meču koji je odlikovala  borbenost, kao i većinski rezultatska neizvesnost do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Domaći tim je bolje otvorio meč, odmakao na 10:4 tu je činilo se prelomljen set za ubedljivih 1:0. Drugi set doneo je mnogo vbiše neizvesnosti ali prvi do odlučujućeg ponea seta dolaze gosti. Prštalo je na sve strane u trećem setu, koji je na kraju završen na razliku, opet u korist gostujuće ekipe. Mentalnu snagu i jau volju za trijumfom u naredna dva seta iskazale su "golubice".  Gosti su totalno pali, Spartak izjednačava na 2:2, ali prava drama viđena je tek u petom setu. Na kraju slavlje i pobeda Spartaka 3:2, po setovima 25:18, 23:25, 24:26, 25:13 i 17:15.

U narednom kolu muški kolektiv Spartaka gostuje Borcu u Starčevu, dok ženski još jednom dočekuje, ovaj put petoplasirani Ub.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1157
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.