Komentara: 0
Pregleda: 1109

Odbojka (Ž): Spartak u četvrtfinalu Kupa nakon sigurne pobede nad Inđijom

20.10.2021. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Sinoć su odigrana prva tri meča osmine finala nacionalnog Kupa u ženskoj konkurenciji. Spartak je dočekao i savladao superligaša Inđiju sa maksimalnih 3-0 i čeka narednog rivala u najmasovnijem klupskom takmičenju.
Odbojka (Ž): Spartak u četvrtfinalu Kupa nakon sigurne pobede nad Inđijom
Foto: Arhiva (2021)

Pre desetak dana Inđija je u okviru 2. kola Superlige savladala Spartak u Subotici u pet setova, ali sinoć je bila druga priča. Subotičanke su bile spremne za hladnu osvetu, očigledno sa puno motiva su ušle u  susret pošto im je bilo potrebno samo 77 minuta igre da overe pobedu i plasman u narednu fazu.

U prvom setu egal meč igran je do rezultata 13-12 za domaće, a onda je usledila Spartakova serija od 7-1, koja je, ispostavilo se prelomila meč i uvela "golubice" u miran finiš. Ipak, da bude malo više uzbuđenja potrudile su se obe ekipe, s obzirom da je domaćin do prvog seta došao tek iz četvrtog pokušaja.

Mnogo sigurniji početak drugog seta za Spartak u ranoj fazi doneo je prednost od +8 (10-2), međutim nisu se gošće predavale, uspele su da drže priključak veći deo seta, ali ipak sam finiš, pri rezultatu 18-15, pripao je "golubicama". U dve serije Spartak je došao do odlučujućeg poena seta i prednosti od 2-0.

Velika borba je vođenja u trećem setu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, došlo se do rezultata 22-22, ali sa dva poena Radonjićeve i greškom Obrenovićeve iz protivničkog tabora stavljena je tačka na meč i plasman među osam najboljih.

Spartak - Inđija 3:0 (25-20, 25-17, 25-22)

Spartak: Zucović, M. Petrović, Komplenović 10, A. Petrović 18, Korolija, Spasenić, Džaković 7, Radonjić 15, Tuševljak, Andrić 6, Baić 4, Hadžimusović, Žigić.

Pored Spartaka prolaz u četvrtfinale 56. Kupa Srbije za sada su obezbedili Partizan i  Crvena zvezda. Večeras je na programu još 5 duela.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1109
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.