Komentara: 0
Pregleda: 961

Odbojka (Ž): Spartak poražen u Beogradu od Crvene zvezde (3:0)

10.12.2017. u 21:07h
Izvor: Subotica.com
Beograđanke predvođene Anom Bjelicom savladale su Subotičanke sa 3:0. Bio je ovo još jedan njihov duel u kojem su odlučivale nijanse. U narednom kolu "golubice" ponovo gostuju, ovaj put Vizuri.
Odbojka (Ž): Spartak poražen u Beogradu od Crvene zvezde (3:0)

U 9. kolu Superlige za žene meč između Crvene zvezde i Spartaka, odigran u petak u Sportskom centru na Voždovcu, još jednom je bio rezultatski uzbudljiv, kao i nekoliko odigranih u poslednja 3-4 meseca, što kroz pripremne mečeve, što ove u prvenstvu. Veći broj tih mečeva dobila je Crvena zvezda, ali u nijednom meču Subotičanke nisu bile mnogo daleko od povoljnijeg ishoda. Ovaj put Beograđanke su bile značajno pojačane sa Anom Bjelicom, aktuelnom evropskom šampionkom, koja je na ovom meču i dala najveći doprinos pobedi Crvene zvezde.

"Golubice" su prve uspele serijom da se rezultatski “odlepe” i dođu do vođstva od 7:13. Bilo je 9:16 kada je Zvezda vezala tri poena na servis Mile Đorđević, pa je trener Spartaka zatražio tajm aut. Crveno-bele su postepeno smanjivale vođstvo, a serijom od pet poena na servis Ane Bjelice, koja je odservirala dva asa, Zvezda preokreće na 20:19. U dramatičnoj završnici prvog seta Beogađanke su prve stigle do set lopte, koju nisu iskoristile, međutim u narednoj prilici to im je pošlo za rukom.

Crveno-bele su na tehničkom tajm autu drugog seta imale vođstvo od 12:8. Posle vezanih poena Ane Bjelice i Nikoline Lukić za 15:12, Spartak je iskoristio prvi tajm aut. Božica Marković je povećala Zvezdino vođstvo na 18:14, pa je trener "golubica", Vladimir Kapriš, zatražio i drugi predah. Crvena zvezda je do samog kraja zadržala prednost, a Bjelica je prvo donela tri set lopte za domaće, a onda je odmah i prvu iskoristila da duplira prednost svog tima – 25:21.

Na početku trećeg perioda igre Spartak je vodio sa 5:8, ali je Zvezda serijom od pet poena preokrenula na 11:9. Povela je Zvezda sa 15:12, a nakon poena Nikoline Lukić i Ane Bjelice bilo je 17:13 za crveno-bele. Zvezda je u trećem setu imala pet meč lopti, četiri puta su Subotičanke produžavale utakmicu, ali na kraju Milenkovićeva je iskoristila poslednju priliku i donela svojoj ekipi pobedu od 3:0

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (26:24, 25:21, 25:23)

Crvena zvezda: Čanak 2, Stijepić, Đurić, Marković 6, Bjelica 18, Đorđević 1, Milenković 14, Vučićević 4, Lukić 10, Stepanović (libero), Tasić, Zeremski.

Spartak: Jović 14, Rajlić 14, Sredić 8, Vučković, Cicić 1, Prolić, Jegdić (libero), Gogić 2, Batinić 3, Živanović 8, Marić, Ilić.

Ovo je bio peti poraz "golubica" u tekućoj sezoni, dok su četiri puta slavile. U narednom kolu Subotičanke su gost Vizure u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 961
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.