Komentara: 4
Pregleda: 1383

Odbojka (Ž): Spartak poražen od Kleka (1:3)

12.11.2017. u 09:29h
Izvor: Subotica.com
U 5. kolu Superlige "golubice" su dočekale ekipu Kleka, koju sa klupe predvodi legenda srpske odbojke Milorad Kijac. Posle četiri rezultatski uzbudljiva seta Klek je pobedio i pomalo iznenađujuće osvojio sve bodove u Subotici.
Odbojka (Ž): Spartak poražen od Kleka (1:3)

Domaće odbojkašice su i prvoj trećini seta kontrolisale meč, ali sredinom istog gošće to menjaju, preokreću i praktično održavaju do poslednjeg poena. Uspeo je Spartak malo da ublaži razliku, ali nedovoljno za nešto više.

Za razliku od prvog seta, gošće su u drugom odmah napravile razilku i naterale domaće da praktično vijaju rezultat, koji je u jednom moentu iznosio i +7 (17:10). Pokušavala je domaća klupa da nađe pravu ekipu koja može da parira raspoloženim protivnicama, ali sem još jedne neizvesne završnice, u kojoj je Spartak ipak imao veće šanse za osvajanje seta, Subotičanke nisu mogle da izvuku više.

Sudeći po početku trećeg seta Spartak je sve više tonuo, slutilo je na maksimalan poraz pred domaćom publikom, ali uspele su "golubice" da se konsoliduju, da prikupe neophodnu energiju i vrate nadu za bolji nastavak meča. Spartak je prvi put u setu poveo pri rezultatau 23:22, i uz nešto malo više uzbuđenja ipak prvi dođe do odlučujućeg poena za 1:2 u setovima.

Četvrti set je bio prilično izjednačen, činilo se da je Spartak našao recept za povratak u meč protiv odlične ekipe Kleka, ali ta nada je trajala sve do završnice seta, kada su Zrenjaninke odigrale na nivou, prelomile meč i rutinski ga rešile u svoju korist za konačnih 1:3.

Još jedno odlično veče imala je Rajlić (34p, 4 blk), koja je praktično osvojila bodova koliko i sve njene saigračice zajedno (Jović 14, Sredić 11, Prolić 8).

Spartak - Klek 1:3 (22:25, 24:26, 28:26, 22:25)

Spartak: Jović 14, Rajlić 34 (4blk), Sredić 11 (4 blk), Marić, Ilić, Vučković 4 (2 blk), Čičić 2, Prolić 8 (3 asa), Jegdić, Momković, Gogić, Batinić.

Klek: Miljević 15 (3 blk), Đurić, Jelisavčić 5 (3 blk), Džamić 11 (3 blk), Bogdanović 8, Miljević T. 1, Dapčević, Dejanović, Deurić 2, Perović 9 (4 blk), Spasojević 15, Sarić.

U narednom kolu u Suboticu dolazi ekipa Srema.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1383
Povezane teme

ženska odbojka

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.