Komentara: 0
Pregleda: 1147

Odbojka (Ž): Spartak poražen na gostovanju Jedinstvu (3:1)

27.11.2017. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka poražene su od Jedinstva u Staroj Pazovi sa 3:1, u meču 7. kola Superlige. Posle dva relativno lako izgubljena seta, "golubice" su se žestoko borile u naredna dva, ali ispostavilo se da su meč uspele da produže samo za jedan set.
Odbojka (Ž): Spartak poražen na gostovanju Jedinstvu (3:1)

Subotičanke su spremne ušle u duel protiv drugoplasirane ekipe našeg elitnog ranga, vodile prilično uzbudljivu borbu za poene, odlično se držale do rezultata 20:17, ali su poklekle u samoj završnici, dozvolivši domaćim igračicama da vežu pet poena i povedu 1:0 u setovima.

Slična priča odbijala se i u drugom setu, Jedinstvo je vodilo od prvog poena, ali Spartak je to vešto pratio, dok domaće pri rezultatu 8:7 nisu vezale četiri poena, prvi put se ozbiljnije odlepile (13:7), što je, ispostavilo se, bio prelomni momenat seta jer su se Subotičanke pokušavale vraćati, ali Jedinstvo je igralo sve sigurnije i bez većih problema okončalo i ovaj set u svoju korist.

U trećem setu "golubice" su pokušale da izvuku svoj maksimum, takva igra je donela i bolji poenterski razvoj ove deonice. Povelo je Jedinstvo sa 4:2, uzvratio je Spartak serijom 5:0, preuzeo vođstvo i na mišiće sačuvao do odlučujučeg poena seta, ostavši tako u meču.

Na krilima energične igre iz trećeg seta Subotičanke su pokušale da nastave dobar ritam i odvedu meč u peti set. Dobro su "golubice" uzletele, povele sa 3:1, ali domaće uzvraćaju serijom 5:0 za 6:3. Nova serija, ovaj put u režiji ekipe sa severa Bačke, bila je 6:1 čime je Spartak ponovo poveo, međutim ponovo Jedinstvo uzvraća sa 5:0. Pri rezultatu 17:13 za Jedinstvo Spartak poentira šest puta u nizu, ponovo preuzima vođstvo, a meč odlazi u pravcu koji je nagoveštavao peti set, međutim da do toga ne dođe, pri rezultatu 23:21 za Subotičanke domaće prave seriju 4:0 i time definitivno stavljaju tačku na meč.

U redovima Spartaka najviše poena su osvojile Jović i i Rajlić (18), Sredić je imala 9, dok je Živanoć stala na 7. Kod pobedničke ekipe Vulin je imala 21, dok je Vujnović meč završila sa 15 osvojenih poena.

Jedinstvo SP - Spartak 3:1 (25:17, 25:17, 23:25, 25:23)

Jedinstvo SP: Mirosavljević 9, Kotarac (L), Vujnović 15, Barnak 7, Radišić, Koprivica 8, Antanasijević 3, Petrov (L), Obrenović, Vulin 21, Škorić, Lekić 1

Spartak: Jović 18, Rajlić 18, Sredić 9, Marić, Ilić (L), Vučković, Čičić 4, Prolić 2, Jegdić (L), Gogić 3, Batinić 4, Živanović 7

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1147
Povezane teme

ženska odbojka

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.