Komentara: 0
Pregleda: 3229

Odbojka (Ž): Spartak domaćin VIII memorijala "Josip Josa Marković"

17.09.2019. u 13:01h > 19.09.2019. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Ženski odbojkaški klub "Spartak" i ove godine obeležiće sećanje na Josipa Markovića, istaknutog sportskog radnika, odbojkaškog trenera iz Subotice. Na 8. memorijalu pored Spartaka učestvovaće Beograd, Partizan i Jedinstvo (SP).
Odbojka (Ž): Spartak domaćin VIII memorijala "Josip Josa Marković"

Iz ŽOK „Spartak“ podsećaju da je Marković učinio mnogo na razvoju sporta, pre svega odbojke, u Subotici, ali i na prostorima cele države, te da su ovi tradicionalni turniri prilika da se čuva uspomena na njegov lik i delo. Marković je dobitnik mnogobrojnih priznanja među kojima su: „Zlatna plaketa OSS“, nagrada „Jovan Mikić Spartak“ za životno delo, nagrada SD „Spartak“, nagrada Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice, kao i mnoge druge.

Memorijalni turnir i ove godine biće održan u četvrtak i petak (19. i 20. septembar). Na turniru, pored domaćina, ŽOK „Spartak“, nastupaju ekipe Partizana, Beograda i Jedinstva iz Stare Pazove koje brani titulu. Ove godine nema Vizure ni Crvene zvezde.

Turnir se igra u sklopu priprema za novu sezonu u Superligi, koja počinje 4. oktobra. Poslednju proveru "golubice" će imati 27. i 28. septembra na memorijalu "Dušan Potkonjak" u Zrenjaninu. Subotičanke su u protekle dve nedelje odigrale dva turnira - u Bekeščabi i Staroj Pazovi.

- Ekipa je podmlađena, po završetku prethodne sezone klub su napustile Milana Rajlić (OK "Železničar" Lajkovac) i Dunja Mađarević koja je nastavila školovanje u Americi. Došle su Dragana Rujević (OK "Crvena zvezda"), Ana Sarić (OK "Klek" Zrenjanin) i Mina Vučković (OK "Partizan") - poručuju iz ŽOK "Spartak" uz napomenu da klub planira da angažuje još pojačanja kako bi napravio kompetitivan tim za novu sezonu.

Odbojka (Ž): Spartak domaćin VIII memorijala "Josip Josa Marković"

U četvrtak od 10 časova na teren male sale Hale sportova izlaze Spartak i Boegrad, dok će od 12 časova svoj meč odigrati Jedinstvo i Partizan.  U poslepodnevnom delu dana od 17 časova sataju se Jedinstvo i Beograd, odnosno od 19 časova Spartak i Partizan.

Narednog dana, u petak, biće odigrane još dve utakmice, čime će se i odrediti pobednik 8. memorijala. Po satnici odigravanja u matine terminu od 10 časova se sastaju Partizan i Beograd, dok će od 12 časova Spartaku sa druge strane mreže biti Jedinstvo.

Po okončanju poslednje utakmice biće održana ceremonija svečanog zatvaranja, kao i dodela trofeja najboljim ekipama i pojedincima. 

Ulaz na sve mečeve turnira je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3229

Povezana vest

Povezane teme

ženska odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

memorijalni turnir josip josa marković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.