Komentara: 0
Pregleda: 4045
Foto

Odbojka (Ž): Jedinstvo pobednik VIII memorijala "Josip Josa Marković"

21.09.2019. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Jedinstva osvojile su ovogodišnji turnir u sećanje na Josipa Markovića, istaknutog sportskog radnika i odbojkaškog trenera iz Subotice i time odbranile prvo mesto osvojeno prošle godine. Spartak je zauzeo treće mesto.
Odbojka (Ž): Jedinstvo pobednik VIII memorijala "Josip Josa Marković"

Na 8. memorijalu pored Spartaka učestvovao je Beograd, Partizan i Jedinstvo (SP). Turnir se igrao u sklopu priprema za novu sezonu u Superligi, koja počinje 4. oktobra. Konačan plasman glasi - Jedinstvo, Partizan, Spartak i Beograd.

Subotičanke su u četvrtak izgubile od Beograda posle pet setova, a zatim u poslepodnevnom delu dana savladale Partizan sa ubedljivih 3:0. U trećem meču, protiv Jedinstva, "golubice" su pružile veliki otpor ali branioc titule je meč okončao u tri seta i time potvrdio prvu poziciju na turniru. Domaći tim je u poslednjem susretu igrao bez povređenog kapitena Barbare Batinić, koja je bila pošteđena igre zbog lakše povrede koju je zadobila dan pre.

Po završetku poslednjeg meča podeljena su pehari za prva tri mesta, kao i pojedinačne nagrade. Za najboljeg tehničara proglašena je Emilija Žakić (Jedinstvo), najbolji libero je bila Jelena Vujković (Partizan), najbolji bloker Miljana Glušac (Jedinstvo), dok je za najkorisniju igračicu turnira proglašena Jelena Trnić (Spartak).

Odbojka (Ž): Jedinstvo pobednik VIII memorijala "Josip Josa Marković"

Prvi trener Spartaka , mladi stručnjak Arsenije Protić, bio je zadovoljan kako je protekao turnir, istakavši da njegovoj ekipi nedostaje iskustva, ali da devojke vredno rade i bore se da kompenzuju nedostatke.

- Četitam Jedinstvu na zasluženo osvojenom turniru, oni su po kvalitetu sigurno jedan od favorita za osvajanje i titule u Superligi. Što se tiče moje ekipe, sve ono što sam planirao da vidim - video sam, ekipa smo sa puno oscilacija, čas igramo dobro, čas padnemo, međutim mi smo mlada ekipa i upravo nam nedostaje nekoliko iskusnih igračica koje bi uz ovu decu bila neka prekretnica da li ćemo opstati kao superligaš. - rekao je Protić

Odbojka (Ž): Jedinstvo pobednik VIII memorijala "Josip Josa Marković"

Barbara Batinić nije bila u mogućnosti da pomogne saigračicama na terenu, ali bodrila ih je sa klupe. Ona smatra da je turnir bio dobra prilika da se pred start sezone uporede sa ekipama iz istog ranga i vide gde u ovom momentu pripadaju. Uz dolazak nekoliko iskousnijih igračica Barbara očekuje i bolje igre, odnosno borbu za sredinu tabele.

Poslednju proveru "golubice" će imati 27. i 28. septembra na memorijalu "Dušan Potkonjak" u Zrenjaninu. Subotičanke su u protekle dve nedelje odigrale dva turnira - u Bekeščabi i Staroj Pazovi.

- Ekipa je podmlađena, po završetku prethodne sezone klub su napustile Milana Rajlić (OK "Železničar" Lajkovac) i Dunja Mađarević koja je nastavila školovanje u Americi. Došle su Dragana Rujević (OK "Crvena zvezda"), Ana Sarić (OK "Klek" Zrenjanin) i Mina Vučković (OK "Partizan") - poručuju iz ŽOK "Spartak" uz napomenu da klub planira da angažuje još pojačanja kako bi napravio konkurentan tim za novu sezonu.

Odbojka (Ž): Jedinstvo pobednik VIII memorijala "Josip Josa Marković"

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" Odbojka (Ž): VIII Memorijalni turnir "Josip Josa Marković"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4045

Povezana vest

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.