Komentara: 1
Pregleda: 1800

Odbojka (Ž): Pobeda Spartaka protiv TENT-a (3:1)

28.10.2017. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Posle dva poraza "golubice" su upisale i prvi ovosezonski trijumf. U sinoćnjem duelu u Subotici pobeđen je TENT rezultatom 3:1. U narednom kolu Spartak gostuje Partizanu u Beogradu.
Odbojka (Ž): Pobeda Spartaka protiv TENT-a (3:1)

Posle prvog seta, koje su gošće dobile prilično ubedljivo, iako je na polovini seta bilo prilično egal stanje, bilo je jasno da će "golubice" morati što pre da radikalno nešto da promene kako bi ostali u igri za pozitivan rezultat.

Boljim blokom i servisima domaće su u nastavaku pokazale da mogu mnogo bolje i da strpljivom igrom, sa više energije i srčanosti počinju da liče na kolektiv koji je kadar da se suprotstavi bilo kojoj ekipi u našem prvenstvu. Iako su Subotičanke većim delom kontrolisale rezultat, gošće iz Obrenovca su ipak učinile završnicu zanimljivom, prišavši na 21:20. Nalet protivnika srećom brzo je zaustavljen i Spartak je izjednačio na 1:1.

MINUT ĆUTANJA ZA RADOVANA DABIĆA - Duel Spartaka i TENT-a počeo je minutom ćutanja u znak sećanja na Radovana Dabića, odbojkaškog radnika koji je jednu polusezonu proveo i u ŽOK "Spartak", a koji je preminuo pre dva dana u 55. godini. Ostaće zabeleženo da je Dabić svoj debi u ženskoj odbojci imao upravo vodeći ŽOK "Spartak" u sezoni 2015/16, a tada su Subotičanke stigle do polufinalne serije plejofa i tu izgubile od Vizure.

Očekivalo se da će izabranice Vladimira Kapriša nastaviti u istom ritmu u trećem setu, ali Obrenovčanke su još jednom pokazale da njihove uvodne dve pobede nisu slučajnost, te su tokom čitavog seta vršile pritisak, nisu dovoljavale "golubicama" da se razmašu krilima. Period igre u kojem je viđeno dosta atraktivnih poteza i dugih poena ipak je na kraju pripao Spartaku koji je tako preokrenuo na 2:1.

Očigledno psihički slomljene, sa manjkom samopouzdanja, Obrenovčanke su četvrti set odigrale daleko ispod nivoa prva tri seta, a Spartak je to iskoristio da na kraju ubedljivo završi ovaj set, nošen još jednom odličnom partijom iskusne Tanje Sredić, ali i mlađih snaga kao što su Živanović, Čičić i Prolić.

Spartak - TENT 3:1 (15:25, 25:21, 25:22, 25:14)

Spartak: Rajlić (3 bl) 15, Sredić 20 (7 bl, 3 asa), Marić, Ilić, Vučković, Čičić 3, Prolić 9 (3 asa), Jegdić (libero), Momković, Gogić, Batinić 10, Živanović 14 (4 bl, 2 asa).

TENT: Ašćerić 7 (4 bl), Ašković, Ćeranić 14, Marković (libero), Đukić (libero), Radmilović 11 (4bl), Jakšić 2, Roganović 3 (3 bl), Bjelić 13, Jeković, Kompirović, Lazić 11.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1800
Povezane teme

hala sportova

ženska odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.