Komentara: 1
Pregleda: 1791

Odbojka: Spartak savladao šampiona usred Novog Sada

13.01.2019. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
Meč 16. kola Superlige za muškarce odigran u novosadskom Spensu između Vojvodine i Spartaka pripao je Subotičanima, koji su u pet setova iznenadili aktuelnog šampiona i lidera prvenstva.
Odbojka: Spartak savladao šampiona usred Novog Sada

Odličan početak godine za izabranike Igora Žakića koji su na megdan Vojvodini otišli kao tim sa slabijim šansama, na papiru, ali su svojom karakterističnom borbenošću pokazali svu lepotu koju odbojka može da nosi. Vojvodina je tako posle dvanaest uzastopnih pobeda naletela na hrabri Spartak i neplanirano se "okliznula" na svom terenu.

Domaćin je bolje otvorio meč, ali Spartak se brzo konsolidovao. Sredinom seta Novosađani dolaze na +4 i praktično tu prednost održavaju do kraja prvog seta. Svoju poziciju na tabeli i kvalitet Subotičani su dokazali u drugom setu. Iskoristili su "golubovi" nešto lošiji prijem "lala" i uz siguran napad stave se u poziciju da kontrolišu set, a kraju i prvi stignu do odlučujućeg poena.

Posle poravnanja u setovima bilo je jasno da Spartak ima jasne ambicije, a to je da igrači "izginu" za povoljan rezultata u "srpskoj Atini". Nošeni energijom iz prošlog seta Subotičani su nastavili u istom tempu, koristili svaku grešku domaćina da naprave još veći pritisak. Spartak je imao sigurnu prednost od 20:16, ali sa tri vezana poena Novosađani su se vratili u meč. Ponovo je borbenost i bolja anticipacija bila prevaga na strani Subotičana, koji su u neizvesnoj završnici ipak prvi osvojili odlučujući poen i tako preokrenuli meč u svoju korist.

Suočeni sa porazom na svom terenu igrači Vojvodine morali su da podignu nivo igre i da pokušaju da odgovore raspoloženim "golubovima". Nošeni podrškom sa tribina "Spensa" domaći su uspeli da drže glavu iznad vode, iako je Spartak konstantno pritiskao i navaljivao. Za ulazak u tajbrejk Vojvodina je morala mnogo da se potrudi, na kraju je u tome uspela, ali daleko je bio kraj drame.

U petom setu prštalo je na sve strane, obe ekipe prikazale su zavidnu borbenost i praktično odlučivale su nijanse. Egal do samog kraja učinio je meč još dramatičnijim, a na kraju slast pobede ostao je igračima Spartaka koji su dobili i ovaj set i u konačnom zbiru pobedili sa 2:3.

Sinoćnji meč doneo je puno pozitivnih utisaka i puno nade za simpatizere Spartaka jer pobeda nad Vojvodinom na njenom terenu, posle onako dobre igre, sve je samo ne slučajnost i na igračima Spartaka je da već u narednom meču, pred svojom publikom, dokažu upravo to.

Vojvodina - Spartak 2:3 (25:18, 22:25, 24:26, 29:27, 13:15)

Vojvodina: Simić 17, Vučićević 11, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 3, Kujundžić 28, Kostić, Mehić 15, Radević 5, Todorović 1, Rudić, Perić 3.

Spartak: Arsenoski 2, Jungić 19, Veselinović 30, Peić, Seizović 14, Simić, Medan, Kecman, Dulić, Krdžović, Tumbas 5, Ilić 8.

U narednom kolu Spartak će biti domaćin superligašu iz Valjeva.

Odbojka: Spartak savladao šampiona usred Novog Sada

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1791

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.