Komentara: 0
Pregleda: 1591

Odbojka: Spartak savladao Crvenu zvezdu u 7. kolu Superlige

24.11.2017. u 10:17h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka iznenadili su Crvenu zvezdu u 7. kolu Superlige. "Golubovi" su sinoć savladali beogradske "crveno-bele" sa 3:0, napravivši tako odličnu uvertiru pred revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije.
Odbojka: Spartak savladao Crvenu zvezdu u 7. kolu Superlige

Pre samo dva dana Beograđani su pobedili u Subotici u prvom meču četvrtfinala nacionalnog Kupa sa 3:0, u takmičenju kojem Subotičani ne daju prioritet, i u kojem je trener "golubova" Igor Žakić, shodno ambicijama, Crvenoj zvezdi suprotstavio neki drugi sastav. U superligaškom duelu bila je sasvim druga priča, Spartak je uzvratio istom merom i pokazao da je u najjačem sastavu i više nego konkurentan Crvenoj zvezdi.

Duel ove dve ekipe mogli su da prate i gledaoci na malim ekranima s obzirom da je prenos iz velike sale Hale sportova išao na RTS-u. Prenos je doduše bio delomičan, pošto je u najavljenom terminu Narodna skupština imala prednost, pa se na odbojku čekalo praktično do sredine drugog seta.

Kao što je to bio slučaj u meču pre par dana, konačan epilog meča odlučivale su nijanse, koje su ovog puta bile na strani Subotičana. U prvom setu neizvesnost je bila do 11:12 za goste, kada Spartak vezuje pet poena, što međutim nije odbilo Beograđane da nastave da pritiskaju i traže svoju šansu u ovom setu. Stečeno vođstvo napravljeno mini serijom Spartak je odbranio do odlučujućeg poena seta, iako je Crvena zvezda konstantno "disala za vratom".

Vrlo sličan razvoj situacije je bio i u drugom setu, koji su "golubovi" prelomili pri vođstvu Crvene zvezde (10:11), serijom 4:0 i tako naterali ponovo Beogađane da vijaju rezultata. Za razliku od prethodnog seta puleni Igora Žakića su ušli u sigurniju realizaciju u završnici, pri rezultatu 20:18 vezali pet poena i poveli sa 2:0. U tom periodu igre blok je zasijao punim sjajem.

Odbojka: Spartak savladao Crvenu zvezdu u 7. kolu Superlige

Sudeći po otvaranju trećeg seta činilo se da Beograđani polako popuštaju i sa se mire sa porazom, međutim u samoj završnici pokazali su sav svoj kvalitet, kao i neke slabosti Spartaka, da uvedu set, pa i sam nastavak meča, u veliku neizvesnost. Spartak je imao 20:15 i krupnim koracima je koračao do maksimalne pobede, a onda, momenat opuštanja, dekoncentracije, mogao je da rezultuje nekim drugim epilogom. Gosti vezuju pet poena, prilaze na 21:20, Subotičani odbijaju napad sa dva vezana poena, ali ipak set je otišao na razliku, srećom u korist "golubova" za 3:0

U ekipi Spartaka najviše poena je osvojio Eremić (16), dok je kod gostiju ponovo odskočio Gmitrović (13).

Spartak - Crvena zvezda 3:0 (25:23, 25:18, 26:24)

Spartak: Milović (L), Arsenoski 1, Jungić 7, Veselinović, Peić (L), Seizović, Eremić 16 (1 blk), Kovačević 7 (3 blk), Rajković, Kecman 9 (1 blk), Tumbas 7 (2 blk), Sinđelić

Crvena zvezda: Jevtić (L), Tadić, Stoković 1, Gmitrović 13 (1 blk), Masulović 5 (2 blk), Petrović, Nejić 13, Jovanović 2 (1 blk), Dodić, Pavlović N., Andonović, Pavlović D. 8 (2 blk)

Revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije igra se u utorak u Beogradu. Iako ovo takmičenje nije u prioritetima, pobeda u sinoćnjem duelu sigurno će doneti mnogo samopouzdanja igračima Spartaka i tako rasterećeni rezultatskog imperativa možda mogu ponovo da iznenade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1591
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.