Komentara: 2
Pregleda: 1238

Odbojka: Spartak savladao Crvenu zvezdu u 16. kolu Superlige

14.02.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova u petak je odigran meč 16. kola elitnog srpskog ranga u kojem je Spartak dočekao i savladao beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 3-1, po setovima 21:25, 25:23, 25:23, 25:21. Do kraja ligaškog dela ostala su još dva kola, a Spartak i dalje "juri" plejof.
Odbojka: Spartak savladao Crvenu zvezdu u 16. kolu Superlige
Foto: Arhiva, 2020

Iako su gosti poveli boljom igrom u prvoj deonici, Subotičani su se na vreme trgnuli i dali svoj maksimum da dođu do pobede i važnih bodova za nastavak borbe i plasman među četiri najbolje ekipe Srbije. Spartakove vedete u ovom meču bili su Kovač i Nikolić.

U prvom setu gosti su prikazali bolju koncentraciju, manje su grešili i blagovremeno izgradili prednost koja im je omogućila u finišu seta malo i da se opuste, a što Spartak nije uspeo da kazni. Drugi set - druga priča. Borbenost na svom terenu koja se očekivala od prvog poena prikazana je tek u drugom setu, u kojem su Subotičani iskazali neophodno htenje i tu ambiciju za pobedom. Subotičani su bolje otvorili set, ali Beograđani nisu gubili tlo pod nogama. Sredinom seta Spartak lomi, odvaja se i prvi dolazi do odlučjućeg poena.

Crvena zvezda nije u trci za plejof, ali jasno je bilo da u Suboticu nisu došli sa belom zastavom. To su "crveno-beli" pokazali i u trećem setu kada su pokušali ponovo da preuzmu kontrolu nad mečom, borbenost Spartaka bila je izraženija ali i neizvesnost i drama trajali su čitavim tokom ovog seta. Ipak, sigurniji u finišu su bili "golubovi", poveli sa 2-1 i sa pravom energijom koračali do konačnog cilja.

Četvrti set, na radost subotičke ekipe i svih njenih simpatizera, bio je i poslednji u meču, Spartak ga je dobio u samom finišu, u do kraja uzbudljivom duelu dva stara znalca i tako  došao do izuzetno značajne pobede, zaboravivši tako nesrećan poraz u Nišu u proteklom kolu.

Za ekipu Spartaka Nikolić i Kovač su osvojili po 20 poena, Jungić je dodao 12, Tumbas 8, Pavlović 6, Seizović 3, a Rikardo 2. Goste je predvodio trio Dodić, Andonović i Eremić koji su osvojili 48 od 62 poena svoje ekipe.

BORBA ZA PLEJOF SE NASTAVLJA

Subotičani se trenutno nalaze na 5.mestu, na korak od plejofa, a do kraja ligaškog dela ostaju im još dva meča, u utorak protiv Parizana u Beogradu, i u poslednjem kolu protiv Mladog Radnika na svom terenu. Obe ekipe su ispod Spartaka, bez šanse da uđu u konkurenciju za plejof, međutim to će im omogućiti da odigraju rasterećenije, bez pritiska. Dobra okolnost je što "golubovi" jesu bolja ekipa od svojih narednih rivala, ali to treba dokazati i na terenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1238
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.