Komentara: 0
Pregleda: 1162

Odbojka: Spartak poražen od šampiona na startu Superlige

16.10.2017. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
Na startu superligaškog takmičenja Spartak je poražen od Vojvodine u Novom Sadu sa 3:0. Ekipa Igora Žakića nije uspela da parira kvalitetnim "lalama", koje i ove godine imaju najviše ambicije.
Odbojka: Spartak poražen od šampiona na startu Superlige

Spartak je došao u Novi Sad sa željom da iznenadi renomiranog protivnika, starog znalca iz Superlige, iz ranga koji je igran bez subotičkog kluba čak četiri godine, ali nažalost nije u tome uspeo i Vojvodina je zasluženo slavila sa 3:0. Rezultatska neizvesnost je jedino viđena u drugom setu, ali i njega su "lale" rešile u svoju korist.

Od samog starta meča Vojvodina je želela da stavi do znanja povratniku u Superligu da ne želi iznenađenje, pa je tako prednost od 8:3, a zatim i 16:9 i najavila kakav će biti rasplet ovog meča, odnosno kakav je trenutno odnos snaga ova dva tima.

Relativno lako osvojen uvodni set kao da je opustio novosadske crveno-bele, a to je znalački iskoristio Spartak da uvede set u neizvesnost, da eventualno poravna u setovima i poljulja samopouzdanje Novosađana, ali u finišu, kada je bilo najpotrebnije, domaći su se sabrali, odigrali koliko treba i poveli sa 2:0.

Odbojka: Spartak poražen od šampiona na startu Superlige

Foto: OK "Vojvodina"

Treći set proveo je u apsolutnoj dominaciji crveno-belih  koji su rutinski priveli kraj meču i zabeležili prvu ovosezonsku pobedu na putu ka odbrani titule, a subotičkoj ekipi ostaje da nađe sebi ravnog protivnika i eventualno u narednom njihovom susretu, pred svojim navijačima, pokaže mnogo više.

Vojvodina NS seme – Spartak 3:0 (25:15, 25:23, 25:16)

Vojvodina: Simić 12, Vučićević 20, Bajandić, Stevanović 4, Vemić 12, Narančić, Kujundžić 7, Peković, Mehić, Radović, Todorović, Rudić.

Spartak: Milović, Arsenoski 1, Peić, Seizović, Eremić 10, Kovačević 10, Rajković, Kristaj, Kecman 9, Dulić, Tumbas 6, Sinđelić.

Odbojka: Spartak poražen od šampiona na startu Superlige

Foto: OK "Vojvodina"

Dugogodišnji prvotimac ekipe sa severa Bačke, Uroš Kecman, veruje da će njegova ekipa vremenom zaigrati svoju igru i sa sebi ravnim protivnicima ostvarivati prave rezultate.

- Vratili smo se u Superligu, ali smo dosta promenili ekipu. Još uvek se uigravamo i mislim da ćemo biti sve bolji. - rekao je Kecman.

Strateg "golubova", Igor Žakić, kaže da je sezona duga, da će biti potrebno strpljenje da stvari dođu na svoje mesto, odnosno da njegova ekipa dostigne onaj nivo koji će pre svega obezbediti opstanak u elitnom rangu.

- Realno ne možete doći u Novi Sad i pretiti šampionu. Doduše, očekivao sam možda malo bolju igru. U drugom setu smo pokazali da možemo, ali to nije bilo dovoljno. Biće potrebno strpljenje i veliki rad da uradimo ono što želimo, a to je da ostanemo u eliti. - ističe šef stručnog štaba Spartaka

U narednom kolu Spartak je domaćin imenjaku iz Ljiga (petak, 19 časova)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1162
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.