Komentara: 0
Pregleda: 2430

Odbojka: Spartak počeo pripreme, ništa od Evrope, domaća liga prioritet

31.07.2018. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka ušli su u drugu nedelju priprema u susret novoj superligaškoj sezoni, novim izazovima i novim ciljevima koji su postavljeni. Kao i ranijih sezona i ove godine došlo je do određenih igračkih promena, ali kostur ekipe je ostao.
Odbojka: Spartak počeo pripreme, ništa od Evrope, domaća liga prioritet

Odbojkaši Spartaka uželeli su se sale i lopte, uželeli su se jedni drugih i prema rečima šefa struke Igora Žakića, uopšte im nije teško pao početak priprema, bez obzira što su ih dočekale visoke temperature i malo teži uslovi za rad u zatvorenom prostoru.

"Golubove" prema planu priprema očekuje devet nedelja rada kako bi tempirali formu pred početak sezone, koja počinje 28. septembra, skoro mesec dana ranije nego prethodnih sezona. Sistem takmičenja je promenjen i odigraće se više utakmica, pa će svima značiti što duža klupa.

- Pripremni period će nam trajati standardnih devet nedelja, imaćemo dosta sparing utakmica, dosta rada na bazičnim elementima, što se tiče snage i izdržljivosti, tako i rada na samoj tehnici i taktici. - rekao je Žakić - U pregovorima smo sa nekoliko igrača, nadam se da ćemo i to uskoro da okončamo u korist kluba, odnosno da oni postanu članovi ovog tima. Važno nam je da to završimo što pre kako bismo mogli da zakazujemo i odigravamo pripremne utakmice - dodaje šef struke Spartaka

Odbojka: Spartak počeo pripreme, ništa od Evrope, domaća liga prioritet

Sastav ekipe je sa malim promenama u odnosu na prošlu takmičarsku sezonu, a okosnicu čine igrači: Uroš Kecman, Nemanja Jungić, Aleksandar Veselinović, Miljan Milović, Aleksandar Tumbas, Dario Peić, Miloš Arsenoski i Branislav Seizović. Ekipi se pridružio bivši korektor Novog Pazara Aleksandar Simić, a tu su i mladi igrači Stefan Dulić, Aljoša Krdžović i Benjamin Krdžović.

NIŠTA OD EVROPE OVE SEZONE - MOK "Spartak" je po osnovu prošlosezonskog plasmana (treći na kraju plejofa) obezbedio igranje u Kupu izazivača (Challenger Cup), međutim realno sagledavši finansijske momente, i pored velikog optimizma i najava, odlučeno je da se odustane od Evrope i da se svi resursi usmere na domaću scenu.

- Stavili smo sve na papir i došli smo do zaključka da bi igranjem jednog takvog takmičenja možda doveli u pitanje egzistenciju kluba nakon dva-tri odigrana kola, a igrati Evropu samo da bi je igrali, pa možda i došli u situaciju da ne možemo da završimo takmičenje - to ne želimo. Trudili smo se svim silama da dovedemo Evropu u Suboticu, ali nažalost nismo uspeli da napravimo tu neku finansijsku konstrukciju. Momci su zaslužili da se okušaju u međunarodnoj konkurenciji, ali potrudićemo se da i ove sezone napravimo dobar plasman, u nadi da će sledeći pukušaj biti uspešniji. Dakle, ove sezone preskačemo, Crvena zvezda je preuzela naše mesto - zaključio je strateg "golubova"

Što se tiče ambicija, prema rečima Žakića osnovni cilj je da se ponovi prethodna sezona, ukoliko je moguće da se završi među prve četiri ekipe u prvenstvu, što bi ujedno i bila potvrda da prošlosezonski uspeh nikako nije bio slučajnost već plod dobrog, mukotrpnog rada i kvaliteta. O konkretnim ciljevima u predstojećoj sezoni, kaže Žakić, razgovaraće se kada se bude formirao takmičarski tim i kada druge ekipe kompletiraju svoje redove, što će verovatno biti u narednim nedeljama.

- Bez obzira na ono što tek treba da saznamo mi možemo da obećamo da ćemo da stremimo ka tome da budemo najbolji što možemo, po mogućnosti bolji nego prošle sezone. Smatram da smo mi jedna porodica koja vrlo dobro funkcioniše već nekoliko godina i da je svako nov koji dođe dužan tome da se prikloni i prilagodi. - kaže Žakić - Očekujem dobru sezonu, moramo biti svesni da će protivnici gledati drugačije ona nas, poštujući naš rezultat iz prošle sezone, nećemo ulaziti kao autsajderi kao u većini utakmica u sezoni za nama i očekujem da naši protivnici u nekim našim narednim duelima budu koncentrisanii i motivisaniji, što će svakako zahtevati i adekvatnu reakciju sa naše strane.

Odbojka: Spartak počeo pripreme, ništa od Evrope, domaća liga prioritet

I ove sezone sada već zrelu ekipu Spartaka predvodiće kapiten Uroš Kecman

- Kostur tima je ostao, to nam je najvažnije, otišlo je par igrača ali doveli smo im adekvatne zamene i nadam se da će ti momci da se brzo uklope u ekipu i naš sistem rada. Što se ambicija tiče, lično bih voleo da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu, da pokušamo da napadnemo obe titule, mislim da je to sa ovom ekipom moguće. Siguran sam da su igrači željni dokazivanja i svi jedva čekamo početak prvenstva. - rekao je Kecman

PROMENA FORMATA TAKMIČENJA

Od ove sezone menja se i format takmičenja u Superligi, pa će tako prvenstvo početi 28. septembra, pre klasičnog plejofa koji je počinjao po završetka lige, formiraće se mini liga od 6 klubova iz gornjeg dela, četiri ekipe će izboriti plejof, dok će se peta i šesta boriti za nastup na Balkanskom prvenstvu.

- Očekuje nas dugo i teško prvenstvo, cilj nam je da imamo 12 konkurentnih igrača koji će u svakom momentu moći da izađu na teren i doprinesu dobrom rezultatu. Imamo produženi ligaški deo, a pored toga još i Kup i jasno je da će nam svaki spreman i zdrav igrač značiti mnogo. - ističe Žakić

Izvor: Subotica.com
Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu Okupljanje MOK "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2430
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

igor žakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.