• Pregleda: 796

Odbojka: Muška ekipa Spartaka savladala Jedinstvo, ženska poražena od Jedinstva

Subotički ekipe u elitnom rangu srpske odbojke odigrale su za vikend svoje mečeve 3. kola mini-lige. Tako se namestilo da su im rivali u obe konkurencije bili Jedinstvo iz Stare Pazove. Muška ekipa je dočekala i savladala protivnika sa maksimalnih 3-0, dok je ženska, identičnim rezultatom, poražena na gostovanju.
Odbojka: Muška ekipa Spartaka savladala Jedinstvo, ženska poražena od Jedinstva

U muškom delu mini-lige Spartak se revanširao ekipi iz Stare Pazove za poraz na ispraćaju 2018. godine, takođe u Subotici, uzvratio je punom snagom, a rezultat po setovima (25-11, 25-14, 25-22) govori o tome koliko su izabranici Igora Žakića želeli "osvetu", odnosno sa koliko su žara ušli u ovaj meč.

Posle ove pobede MKK "Spartak" je prestigao Mladi radnik i drži poziciju broj 3, odmah iza Vojvodine i Crvene zvezde. Mini-liga se igra dvokružno, ukupno 10 kola, a prve četiri ekipe idu u plejof.

Što se tiče mini-ligeza dame, tu je prilično drugačija situacija. Lider prvenstva Jedinstvo kroz 21 odigrani prvenstveni meč ima samo četiri poraza, dok je Spartak uhvatio poslednji voz za plejof i praktično je bez ikakve šanse da uđe u borbu za titulu šampiona. "Golubice" u ovim okolnostima nisu mogle  da izvuku ništa više od časnog poraza (25-18, 25-17, 25-19).

U narednom, četvrtom kolu plejofa, ženska ekipa je u petak domaćin TENT-u, dok muška gostuje Radničkom u Kragujevcu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.