Komentara: 0
Pregleda: 1427

Odbojka - Kup Srbije (Ž): Spartak završio takmičenje u osmini finala

02.11.2017. u 12:34h
Izvor: Subotica.com
Ženski odbojkaški klub "Spartak" u osmini finala Kupa Srbije poražen je sinoć u Beogradu od Partizana i tako u ranoj fazi završio borbu za prvi trofej sezone. "Golubice" se sada okreću prvenstvu i borbi za što bolji plasman u Superligi.
Odbojka - Kup Srbije (Ž): Spartak završio takmičenje u osmini finala

Posle tačno 100 minuta igre pala je odluka o poslednjem putniku za narednu fazu Kupa Srbije. Beogradski Partizan bio je uspešniji od subotičkog Spartaka i zasluženo slavio sa 3:1, te će se tako pridružiti Vizuri, Železničaru. Crvenoj zvezdi, Ivanjici, Dinamu, Jedinstvu (SP) i TENT-u.

Prvi deo prvog seta protekao je manje više u ujednačenoj borbi za poene, Partiizan je imao priliku da prelomi pri rezultatau 18:15, ali nisu se "golubice" predavale, uspele su da drže korak, ali ipak sama završnica je pripala Beograđankama.

Mnogo bolji start drugog seta imao je Partizan, posle rezultata 7:2 vrlo brzo bilo je 11:4, ali tada se mladi tim Vladimira Kapriša trgnuo i zapeo snažnije kako bi se vratio u meč. Serijom 8:2 Spartak je došao na -1 (13:12) i taman kada je slutilo da Subotičanke hvataju pravi pravac i tempo, ali Partizan je ponovo proradio, vraća serijom 5:0, odlazi na 20:14 i plavo-bele su ponovo prinuđene na jurenje rezultata. Poen po poen Partizan je zidao i došao do 25. poena i vođstva od 2:0.

Suočene sa ispadanjem iz konkurencije za potencijalno osvajanje jednog od nacionalnih trofeja Subotičanke su u trećem odigrale znatno bolje, pobotovo sredinom ovog dela igre, kada su od -1 (7:6) serijom od 11:3 došle na +6 (10:16), evidentno pune samopuzdanja poletele su ka povoljnijoj završnici seta, što im je uz manje muke i pošlo za rukom, za 2:1 u setovima.

Nažalost, dobra igra Spartaka iz trećeg seta nije se nastavila u četvrtom, ispostavilo se odlučujućem. Rezultatska neizvesnost trajala je do rezultata 8:7 za domaće, zatim sledi njihova serija od 9:1, koja ih je odvela na velikih 17:8 i osetilo se da Spartak više nema te energije, da posustaje i da su crno-bele ovom serijom zadale odlučujući udarac u nameri da reše meč u svoju korist. Tako je i bilo, Partizan je dobio ovu deonicu sa 25:17 i obezbedio prolaz dalje, a Subotičanke su posle prošlogodišnjeg polufinala ove godine ispali u osmini finala.

Najefikasnije u redovima Spartaka bila je odlična Rajlić sa 21 osvojen poen, Sredić je stala na 12, dok je Jović bila uspešna 11 puta. Domaće ćsu imale mnogo više raspoloženjih igračica, predvođene Georgijevom (20), jakšić (15) i Sejat (13).

Partizan - Spartak 3:1 (25:21, 25:19, 18:25, 25:17)

Partizan: Stojanović, Trajković 11 (2 blk), Jakšić 15 (3 blk), Georgijeva 20 (4 blk), Tasić, Medarević 4, Spremo 7 (3 blk), Ćirković, Dragutinović, Sejat 13 (1 blk), Vujković, Petrović.

Spartak: Jović 11 (1bl), Rajlić 21, Sredić 12 (4 blk), Ilić, Vučković, Čičić, Prolić 8 (1 blk), Jegdić, Momković, Gogić 1, Batinić 3 (1 blk), Živanović 7 (2 blk).

Subotičanke već u subotu očekuje novi duel sa Partizanom, ponovo na istom mestu. Obe ekipe u Superligi imaju po dva poraza na startu šampionata, i po pobedu u poslednjem kolu. Meč se igra od 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1427
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.