Komentara: 0
Pregleda: 995

Odbojka - Kup Srbije: Spartak završio učešće u četvrtfinalu

29.11.2017. u 09:50h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade Crvenu zvezdu na njenom terenu i da uzvrate istom meru u revanš meču četvrtfinala nacionlanog Kupa. Beograđani su još jednom sa 3:0 obezbedili prolaz dalje.
Odbojka - Kup Srbije: Spartak završio učešće u četvrtfinalu

Iako su u MOK "Spartak" od prvog meča borbe za trofej Kupa Srbije isticali da ovo takmičenje nije prioritet u planovima za aktuelnu sezonu, svakako nisu bili spremni ni da jeftino "prodaju kožu". što su i dokazali u dvomeču protiv Crvene zvezde, kao prve ozbiljnije prepreke na putu do samog vrha piramide, da će tako i biti.

U prvom meču odigranom prošli utorak u Subotici Crvena zvezda je sa 3:0 pobedila i nedelju dana kasnije sa velikom prednošću dočekala Spartak u Beogradu. Iako su u oba duela Kupa crveno-beli bili ubedljivi, ekipa Igora Žakića svakako nije razočarala. Da je moglo bolje to kaže i sam trener "golubova", ali s obzirom da je Superliga prioritet, a upravo u tom takmičenju Spartak je par dana pre vrlo zasluženo savladao Crvenu zvezdu sa 3:0 i pokazao da je u kompletnom sastavu i te kakav takmac.

Revanš meč odigran sinoć, u kojem je domaćin pobedio sa 3:0, po četvrtinama 25:23, 25:19, 25:22, još jednom je potvrdio da su nijanse odlučivale, ali put do trofeja nacionalnog Kupa ipak nastavljaju beogradski crveno-beli. Prvi set protekao je u ujednačenoj borbi za poene, ali u završnici više sreće i spretnosti imali su igrači Crvene zvezde. Drugi set protekao je u nešto boljoj igri domaće ekipe, ali prelomni momenat seta desio se pri rezultatau 18:16, nakon čega su Beograđani napravili seriju 6:2 i već tada se znalo da sa 2:0 u setovima Spartak završava takmičenje. Bez obzira na tu činjenicu Spartak nije posustajao, ali bilo je jasno da sa igračima koji su izgurali ovaj set teško može da se uradi više. Na kraju Crvena zvezda je osvojila i taj treći set, iako nije nedostajalo rezultatskog uzbuđenja do poslednjeg poena.

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (25:23, 25:19, 25:22)

Spartak: Milović (L), Arsenoski 2, Jungić, Veselinović 10, Peić (L), Seizović 3, Eremić 10, Kovačević 2, Rajković 5 (5 blk), Kecman 4, Tumbas 1, Sinđelić 5 (4 blk).

Subotičani se sada okreću obavezama u Superligi, a već u petak ih očekuje put u Kragujevac i duel sa Radničkim koji je u prošlom kolu iznenadio odlični Mladi radnik i svakako će biti veliki izazov za ekipu sa severa Bačke. Meč se igra od 19 časova.

Posle 7 odigranih kola Spartak drži poziciju broj 6 sa tri pobede (Spartak Ljig, Ribnica, Crvena zvezda) i četiri poraza (Vojvodina, Novi Pazar, Mladi radnik, Jedinstvo). Lider Superlige je Novi Pazar koji se u dosadašnjem toku prevenstva nije nijednom sapleo, dok je Vojvodina druga sa pobedom manje, koju je upravo izgubila u duelu sa Novim Pazarom u poslednjem kolu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 995
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.