Komentara: 0
Pregleda: 3653
Foto

Odbojka: Kadetkinje Spartaka na završnom turniru Prvenstva Srbije

10.05.2021. u 17:37h
Izvor: Subotica.com
Subotička Hala sportova u nedelju je bila domaćin završnog turnira Prvenstva Vojvodine u odbojci za kadetkinje. Dve ekipe izborile su učešće na završnom turniru Prvenstva Srbije, među njima je i Spartak.
Odbojka: Kadetkinje Spartaka na završnom turniru Prvenstva Srbije

Kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba „Spartak“ plasirale su se na završni turnir Prvenstva Srbije, pošto su u polufinalu Prvenstva Vojvodine pobedile „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa 3-0. U finalu su Subotičanke poražene od „Omladinca“ iz Novih Banovaca rezultatom 3-1, pa su, u konkurenciji četiri ekipe, zauzele drugo mesto i osvojile srebrnu medalju i što je još važnije - plasman dalje.

Završnica prvenstva Srbije će se održati za tri sedmice, a za titulu će se boriti osam ekipa.

Po okončanju turnira dodeljena su priznanja najboljim pojedincima. Milica Keser (Omladinac) proglašena je za najboljeg libera, iz redova Spartaka Jelena Hadžimušović je proglašena za najboljeg blokera, dok je Elena Baić dobitnik priznanja za najboljeg dizača. Za najboljeg smečera proglašena je Julijana Andrić (Jedinstvo), a Milica Kužić (Odbojka 13) za najboljeg primača.

Najbolji igrač finalnog turnira je Lana Vajagić iz Omladinca, ekipe pobednika pokrajinskog turnira.

Odbojka: Kadetkinje Spartaka na završnom turniru Prvenstva SrbijeIako su u finalu pokrajinskog turnira poražene od favorita "Omladinca" (3:1) Elena Baić nije nezadovoljna, kaže da je dobra atmosfera u ekipi i raduju se nastupu na završnom turniru Prvenstva Srbije.

- Očekivale smo da protiv Jedinstva dobijemo maksimalno, imamo igračice koje su iskusnije i igraju u prvom timu. Naša ekipa je sastavljena od igračica koje smo sve iz Subotice, dobro se slažemo i dobro igramo. Radujemo se nastupu na završnom turniru Državnog prvenstva, daćemo sve od sebe - kaže Elena Baić.

Njena saigračica Jelena Hadžimušović ponela je priznanje za najboljeg blokera. Jedna pobeda je bila dovoljna da se obezbedi plasman dalje, to je ono što se na kraju dana računa.

Odbojka: Kadetkinje Spartaka na završnom turniru Prvenstva Srbije

- Verovala sam zajedno sa saigračicama da možemo da ostvarimo željeni plasman. U meču protiv Jedinstva važno nam je bilo da dobijemo prvi set, da spustimo pritisak i da dobijemo samopouzdanje, u nastvaku igrali smo sve bolje i zasluženo pobedile. U finalu smo poražene od "Omladinca", nadale smo se da možemo bolje, ali to sada nije bitno, cilj je ostvaren -  kaže Jelena Hadžimušović.

Svi u Spartaku su računali da je upravo prvi meč presudan za dalji razvoj situacije. Odigrale su "golubice" na dovoljno dobrom nivou da pobede taj meč i mogle su rasterećeno na favorita.

- Prvi susretu protiv Jedinstva meč dobili smo neočekivano lako, iako smo znali da smo bolja ekipa od njih, iskoristili smo njihov hendikep i odsustvo prvog tehničara Lazović i na kraju slavili. Ova pobeda i plasman u finale su nam bili prvi cilj, a protiv Omladinca smo pokušali da napravimo iznenađenje, nažalost neuspešno - objašnjava trener Arsenije Protić.

Odbojka: Kadetkinje Spartaka na završnom turniru Prvenstva Srbije

Kadetska ekipa ŽOK "Spartak" na ovom turniru nastupila je u sastavu: Elena Baić, Dragana Korolija, Elena Vukmanov Šimokov, Milana Vasić, Jelena Hadžimušović, Ines Ljepoja, Lara Žigić, Leila Kujundžić, Nađa Šegrt, Ivana Tadić, Maja Ostojić, Anđela Stajić, Jelena Miljković.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje Odbojka: Završni turnir Prvenstva Vojvodine za kadetkinje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3653
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.