Komentara: 0
Pregleda: 1105

Odbojka: "Golubice" poražene od Partizana, u nedelju borba za opstanak u Superligi

23.02.2021. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Meč 17. kola Superlige za žene između Spartaka i Partizana, odigran proteklog vikenda u Subotici, pripao je gostujućoj ekipi (1-3), što je dodatno zakomplikovalo poziciju Spartaka u borbi a opstanak u elitnom rangu. U nedelju sledi okršaj sa direktnim konkurentom za baraž.
Odbojka: "Golubice" poražene od Partizana, u nedelju borba za opstanak u Superligi

Subotičanke su bolje otvorile meč i posle nekoliko kvalitetnih servisa opteretile prijem rivala. Nakon toga usledili su i dobri napadi za pet poena prednosti do tehničkog tajmauta. Tu razliku domaće su uglavnom održavale, a u samoj završnisi seta uspele i da povećaju za 25–17.

Izgledalo je da je Spartak na dobrom putu ali su crno bele u nastavku meča zaigrale znatno sigurnije. Odgovornost su u drugom setu preuzele iskusna Tanja Sredić kao i Crnčevićeva pa su gošće stigle do ubedljivih 18–25 i 1-1 u setovima.

Slab otpor Spartaka u narednom setu rezultirao je još ubedljivijom razlikom u korist Partizana a bilo je 14 -25.

U četvrtom setu videli smo nešto jači otpor Subotičanki ali to nije bilo dovoljno za tajbrejk. Ekipa Partizana je nastavila u ritmu iz prethodnog seta, nisu gošće pravile suvišne greške niti dozvoljavale protivnicama da se vrate u igru pa su ovaj period rešile u svoju korist rezultatom 20 – 25 za konačnih 1-3.

Poraz od beogradske ekipe zaboleo bi još više da Klek, direktni konkurent za ispadanje, nije poklekao od ekipe koja tokom cele sezone nije uspela da dobije nijedan meč.

Subotičanke su na svom terenu mogle praktično da reše sve dileme, ali zbog poraza od Partizana navijači i simpatizeri plavo-bele ekipe sa severa Bačke strepeće bukvalno do kraja poslednje utakmice ligaškog dela sezone, odnosno poslednji duel, upravo protiv Kleka, na njegovom terenu.

U prvom ovosezonskom meču Sparak je u Subotici pobedio rezultatom 3-1, a s obzirom da protivnik "golubicama" beži za jedan bod, i pobeda od 3-2 bi trebalo da bude dovoljna. Ukoliko Subotičanke pobede izbeće baraž, u protivnom strepnja se nastavlja.

Meč u Zrenjaninu igra se u nedelju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1105
Povezane teme

ženska odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.