Komentara: 1
Pregleda: 2745

Odbijena ponuda lokalne samouprave

11.10.2011. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Odbijena ponuda lokalne samouprave

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije poništila je najveći deo sporazuma dvomesečnim štrajkom, kažu u Sindikatu radnika prosvetara Srbije. Sada prosvetari imaju još većih problema, kako sa povišicama koje su trebali da prime tokom ove godine, tako i sa rokovima za isplatu otpremnina i jubilarnih nagrada.

Iako je Lokalna samouprava grada Subotice predložila da isplati zaostale jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu, što je po protokolu obaveza Republike, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, nije prihvatio tu mogućnost.

Ni protokol, ni sporazum koji je sklopljen između sindikata prosvete i Vlade Republike Srbije nije realizovan, niti ga Vlada poštuje, kažu u Nezavisnom sindikatu prosvetih radnika Vojvodine. Da li će on u bližoj budućnosti biti realizovan u mnogome će zavisiti od današnjeg rebalansa budžeta i izmena zakona o budžetu. S obzirom na to da je premijer Mirko Cvetković rekao da su predloženim rebalansom predviđeni manji prihodi, a da su rashodi praktično ostali na istom nivou, pitanje oko zahteva sindikata još uvek je diskutabilno.

U gradskom odboru Nezavisnog sinidkata prosvetih radika Vojvodine kažu da je protokolom određeno da Republika isplati zaostale jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu, dok je lokalna samouprava po zakonu dužna da isplati iste za 2011. godnu. S obzirom na to da ova obaveza nije izvršena, lokalna samouprava je pozvala predstavnike GO NSPRV i predložila da se jubilarne nagrade isplate iz gradskog budžeta, stim da će Republika kasnije refundirati taj novac gradu.

U sindikatu kažu da su oni, bez obzira na neprihvatanje ovog predloga, spremni na razgovore i kompromis, ali sve dok je sporazum na snazi, i dok Vlada čvrsto stoji iza njega, oni će ga se pridržavati.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2745
Povezane teme

sindikat prosvetnih radnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.