Komentara: 2
Pregleda: 3474

Odbačena ponuda za prodaju pogona IMK "29. novembar"

07.08.2012. u 14:43h
Izvor: RTV
Odbor poverilaca subotičke Industrije mesa i konzervi "29. novembar" u stečaju odbacio je ponudu za prodaju najvažnije celine preduzeća – fabrike u Tolminskoj ulici.
Odbačena ponuda za prodaju pogona IMK "29. novembar"

Kako se navodi u saopštenju Agencije za privatizaciju, subotičko preduzeće za proizvodnju ambalaže "Al pak" ponudio je 81 milion dinara za ovu celinu, što predstavlja 10,77 odsto od procenjene vrednosti imovine, a ona iznosi preko 750 miliona dinara.

"Al pak" se nalazi u istoj ulici kao i fabrika "29. novembar".

Dve od tri celine nekadašnjeg "Carstva dobre hrane" - Industrije mesa i konzervi "29. novembar" iz Subotice prodate su poslednjeg dana jula.

Kako je saopšteno, maloprodajni objekat ovog preduzeća sa opremom na Trgu Jakaba i Komora u Subotici prodat je za više od 5,2 miliona dinara izvesnoj Mariji Uskoković iz Pančeva.

Treća ponuđena celina fabrike – mašine, alati i oprema pogona "Limarnica" i "Novi program" prodata je subotičkom preduzeću "Pro as" po ceni od skoro 1,4 miliona dinara.

Prodaja imovine usledila je nakon što je stečajni upravnik Industrije mesa i konzervi "29. novembar" krajem juna po četvrti put oglasio prodaju imovine ovog nekadašnjeg giganta.

Agencija za privatizaciju je do sada objavljivala tri tendera za prodaju kapitala preduzeća, a u aprilu 2008. tender je proglašen uspešnim.

Međutim, kupac tada nije obezbedio bankarsku garanciju tako da je ugovor raskinut u junu iste godine.

Nakon toga, u maju 2009. godine preduzeće je zbog stanja u kojem se nalazi - otišlo u stečaj. Prva prodaja iz stečaja oglašena je u novembru 2010. godine, koja je kao i dve prošlogodišnje bila - neuspešna.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3474

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.