Komentara: 6
Pregleda: 4397

Od utorka podela prehrambenih paketa za korisnike Narodne kuhinje

16.04.2020. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst Subotice će u utorak, 21. aprila, započeti podelu prehrambenih paketa za 1.200 korisnika programa Narodne kuhinje.
Od utorka podela prehrambenih paketa za korisnike Narodne kuhinje

Nakon što je Gradski štab za vanredne situacije, kao jednu od mera u sprečavanju i suzbijanju epidemije novog korona virusa, doneo odluku da Narodna kuhinja obustavi distribuciju toplih obroka, Crveni krst Subotice započeo je aktivnosti na obezbeđivanju paketa socijalno ugroženim sugrađanima. Nova serija paketa za preko hiljadu korisnika polako se kompletira, a distribucija će početi odmah nakon vaskršnjih praznika.

- Pakete ćemo distribuirati po mesnim zajednicama u periodu od 21. do 23. aprila. Ovo je praktično nastavak akcije koja je prilagođena vanrednom stanju, s obzirom na to da smo pre nepunih mesec dana opskrbili oko 1.200 naših korisnika sa paketima koje sadrže osnovne životne namirnice dovoljne za jednomesečni period - kaže Miodrag Varo, koordinator programa Narodne kuhinje i stručni saradnik u Crvenom krstu Subotica, dodajući da će se novi paketi obezbeđivati koliko god vanredno stanje bude trajalo, te da korisnici ne treba da brinu da će ostati bez namirnica.

Od utorka podela prehrambenih paketa za korisnike Narodne kuhinje

KONTAKT CENTAR RADI PUNOM PAROM - Volonteri ove gradske organizacije takođe učestvuju i u pružanju pomoći starijim sugrađanima. Otkako je formiran Kontakt centar, odnosno posebna telefonska linija (024/636-136) na kojoj sugrađani stariji od 65 godina mogu da dobiju pomoć u nabavci hrane, lekova, kao i savete kako da sačuvaju svoje zdravlje, volonteri neumorno rade, a pomoć se pruža najpre onima koji su najugroženiji.

Prema planu podele prvog dana, odnosno 21. aprila, paketi će biti isporučeni u mesne zajednice Palić, Radanovac, Hajdukovo, Nosa, Bački Vinogradi, Šupljak, Verušić, Višnjevac, Čantavir, Bačko Dušanovo, Novi i Stari Žednik. Već narednog dana distribucija se nastavlja u Maloj Bosni, Đurđinu, Mišićevu, Bajmoku, Tavankutu, Ljutovu, Malom Bajmoku, Novom Selu, Zorci i Kelebiji.

Paketi za socijalno ugrožene stanovnike gradskih naselja Makova sedmica, Željezničko naselje, Peščara, Aleksandrovo, Bikovo, Dudova šuma, Centar 1, 2 i 3, Kertvaroš i Mali Radanovac biće isporučeni sledećeg četvrtka, 23. aprila.

Od utorka podela prehrambenih paketa za korisnike Narodne kuhinje

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 4397
Povezane teme

narodna kuhinja

pomoć za socijalno ugrožene

crveni krst subotica

miodrag varo

pomoć starijim osobama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.