Komentara: 4
Pregleda: 2423

Od septembra senzorna soba u OISŠ "Žarko Zrenjanin"

17.07.2014. u 18:48h
Izvor: RTV Yueco
Senzornu sobu će, od naredne školske godine imati i učenici OISŠ “Žarko Zrenjanin“. Dosadašnja biblioteka, biće pretvorena u sobu koja će omogućiti deci da dođu do isustava koja su neophodna za učenje. Sredstva za opremanje senzorne sobe obezbedila je humanitarna organizacija „Adra“ u saradnji sa Udruženjem za pomoć i podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno“.
Od septembra senzorna soba u OISŠ "Žarko Zrenjanin"

Majku budućeg prvaka Marka, Aleksandru Popov, raduje činjenica da će od naredne školske godine senzorna soba biti dostupna za učenje i njenom sinu, koji ima autizam.

Letnji raspust u OISŠ „Žarko Zrenjanin“ se koristi kako bi se nedkadašnja biblioteka pretvorila u senzornu sobu, koja će deci kojoj je to neophodno obezbediti posebnu vrstu stimulacije. Najveću korist od senzorne sobe trebalo bi da imaju deca predškolskog i ranoškolskog uzrasta, koja iz nekog razloga imaju deficit u integrisanju doživljaja. Ova soba će toj deci omogućiti nadogradnju iskustava koja su važna za učenje.

Senzorna soba će deci omogućiti nadogradnju iskustava koja su važna za učenje, a profesorima olakšati rad.

Senzorna soba će biti opremljena interaktivnim zidom za penjanje, interaktivnim panelom, terapeutskim ljuljaškama kao i strunjačama kako bi učenje bilo potpuno bezbedno. Vrednost opreme je 12 000 dolara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2423
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.