• Pregleda: 2164

Od septembra senzorna soba u OISŠ "Žarko Zrenjanin"

Senzornu sobu će, od naredne školske godine imati i učenici OISŠ “Žarko Zrenjanin“. Dosadašnja biblioteka, biće pretvorena u sobu koja će omogućiti deci da dođu do isustava koja su neophodna za učenje. Sredstva za opremanje senzorne sobe obezbedila je humanitarna organizacija „Adra“ u saradnji sa Udruženjem za pomoć i podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno“.
Od septembra senzorna soba u OISŠ "Žarko Zrenjanin"

Majku budućeg prvaka Marka, Aleksandru Popov, raduje činjenica da će od naredne školske godine senzorna soba biti dostupna za učenje i njenom sinu, koji ima autizam.

Letnji raspust u OISŠ „Žarko Zrenjanin“ se koristi kako bi se nedkadašnja biblioteka pretvorila u senzornu sobu, koja će deci kojoj je to neophodno obezbediti posebnu vrstu stimulacije. Najveću korist od senzorne sobe trebalo bi da imaju deca predškolskog i ranoškolskog uzrasta, koja iz nekog razloga imaju deficit u integrisanju doživljaja. Ova soba će toj deci omogućiti nadogradnju iskustava koja su važna za učenje.

Senzorna soba će deci omogućiti nadogradnju iskustava koja su važna za učenje, a profesorima olakšati rad.

Senzorna soba će biti opremljena interaktivnim zidom za penjanje, interaktivnim panelom, terapeutskim ljuljaškama kao i strunjačama kako bi učenje bilo potpuno bezbedno. Vrednost opreme je 12 000 dolara.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

4
mama Odgovori
Pa zar deca sa autizmom nisu dobila svoju senzornu sobu? Koliko ja znam, sredstva sa bala gradonacelnika su otisla bas za tu namenu. Ili se prave dve senzorne sobe za istu decu?
Cummiball Odgovori
@mama
Znate li možda onu poslovicu: Od viška glava nikad ne boli.
mama Odgovori
Znam, ali ne radi se o tome. Ima i druge bolesne dece kojima je pomoc potrebna i za koju se niko ne zalaze. Zbog cega se bacaju sredstva na nesto sto vec postoji?
Dobronamerni Odgovori
Prva senzorna soba nije ni izbliza da pokrije aktuelne potrebe, to su svi koji se bave ovim pitanjima znali. Takodje, iz prve ruke mi je poznato da ce ova biti bolje opremljena od prve. Svakako nije rec o nepotrebnom dupliranju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.