Komentara: 7
Pregleda: 14024

Od posledica infekcije korona virusom preminuo jedan pacijent, osam na respiratorima

26.07.2020. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
Pacijent muškog pola, 1958. godište, preminuo je tokom vikenda od posledica infekcije virusom kovid-19, saopšteno je iz Opšte bolnice Subotica.
Od posledica infekcije korona virusom preminuo jedan pacijent, osam na respiratorima

U poslednja dva dana, u respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledano je ukupno 60 pacijenata, od koji je 16 zadržano na bolničkom lečenju. Tokom petka i subote, na dalju kućnu izolaciju i praćenje iz bolnice je otpušteno 20 pacijenata u oporavljenom stanju.

- Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice nalazi ukupno 111 pacijenata. Po prvi put od registrovanja drugog pika epidemije beležimo veći broj otpuštenih, u odnosu na broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje zbog kovid-19 infekcije - navodi se u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji Opšte bolnice Subotica.

U izveštaju se dodaje da se trenutno osam pacijenata nalazi u jedinici intenzivnog lečenja na mehaničkoj ventilaciji, dok su svi ostali hospitalizovani pacijenti stabilnog kliničkog stanja.

Tokom vikenda nije zabeležen novi slučaj infekcije među zdravstvenim radnicima bolnice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 14024
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.