Komentara: 6
Pregleda: 3700

Od danas novo igralište u vrtiću "Mak Đerđ"

04.10.2013. u 17:19h
Izvor: RTV Yueco
Mališani iz vrtića „Mak Đerđ“ od danas se igraju na novom, savremenom igralištu izgrađenom po najsavremenijim svetskim standardima prilagođenim dečjim potrebama i mogućnostima. Ovo je prvo od ukupno tri ovakva igrališta koja PU „Naša radost“ u saradnji sa lokalnom samoupravom namerava da otvori u svojim objektima. Sredstva za opremanje igrališta obezbedila je PU „Naša radost“ u visini od dva miliona dinara. Novina koju donosi ovakvo igralište na naše područje jeste to da proizvođač opreme daje garancije za bezbednost dece i u slučaju bilo kakvih povreda snosi troškove obeštećenja.
Od danas novo igralište u vrtiću "Mak Đerđ"

Deca od druge do sedme godine koja pohađaju vrtić „Mak Đerđ“ od danas se igraju na novom igralištu. U okviru ovog objekta PU „Naše radosti“ renovirano je igralište koje je opremljeno novim rekvizitima na radost mališana koji će ga svakodnevno koristiti.

Igralište vrtića „Mak Đerđ“ opremljeno je najsavremenijom opremom koja zadovoljava najviše svetske standarde po pitanju bezbednosti i sigurnosti dece. Izvođač radova bila je firma „Javornik“, a ugrađena je oprema sa desetogodišnjom garancijom na rekvizite. Ovo je prvo ovakvo igralište u PU „Naše radosti“ na kojem postoji minamalna mogućnost da se deca povrede, a u slučaju bilo kakvih povreda porizvođač opreme snosi troškove obeštećenja. Ustanova je za opremanje igrališta u obdaništu „Mak Đerđ“ izdvojila oko dva miliona dinara.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, dr Etela Jerinkić presekla je vrpcu i svečano otvorila novo igralište u vrtiću. Tom prilikom ona je istakla da je igra veoma bitna za razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti dece.

Lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila sredstva za izgradnju još dva ovakva igrališta koja bi trebalo da budu završena u skorije vreme. Novom opremom biće opremljena igrališta u objektima „Naše radosti“ „Lastavica“ i „Marija Petković“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3700
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.