Komentara: 40
Pregleda: 4514

Ocena stanja javne bezbednosti na severu Bačke za oktobar

18.11.2023. u 12:39h
Izvor: Subotica.com  / Policijska uprava Subotica
Policijska uprava u Subotici u svom radu obuhvata područja Subotice sa prigradskim naseljima, Bačku Topolu i Mali Iđoš. U cilju informisanja javnosti o opštem stanju javne bezbednosti, aktivnostima i najvažnijim segmentima policijskog rada u nastavku možete da pročitate izveštaj za mesec OKTOBAR.
Ocena stanja javne bezbednosti na severu Bačke za oktobar

Na području koje pokriva Policijska uprava u Subotici u toku oktobra evidentirana su ukupno 232 krivična dela, što je neznatno više u odnosu na isti mesec prošle godine kada su evidentirana 197 krivična dela. Takođe, rasvetljen je veći broj krivičnih dela, a zahvaljujući većem broju policajaca na ulicama u istom periodu na delu je uhvaćeno 12 učinilaca različitih krivičnih dela (krađe / teške krađe) - saopštila je Policijska uprava Subotica a kako dalje navode, dobar primer rada je rešeno 44 odsto slučajeva krađa kao i skoro 31 odsto teških krađa.

U proteklom mesecu kod evidentiranih dva krivična dela teška telesna povreda, a maksimalnim angažovanjem policije postignut je procenat rasvetljavanja od 100 odsto. Važno je istaći da nije bilo ni evidentiranih krivičnih dela teško ubistvo, razbojništvo, iznude niti je bilo registrovanih napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- U cilju povećanja bezbednosti, kako na na području samog grada Subotice tako i na njenoj periferiji, sa akcentom na područja uz šumski pojas sa mađarskom granicom, subotička policija svakodnevno preduzima opsežne mere na sprečavanju ilegane migracije sa pripadnicima više organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova - navodi se u oktobarskom izveštaju PU Subotica. - Jedan od prioriteta PU, kako u prethodnom periodu tako i u mesecu oktobru, je da narko-dilere sklonimo sa ulica i da ne budu u blizini naše dece te je tako tokom prošlog meseca u 23 akcije zaplenjeno skoro kilogram narkotika odnosno nešto manje od pola kilograma marihuane, oko 400  grama kokaina i manji broj lekova sa liste psihoaktivnih supstanci.

Ocena stanja javne bezbednosti na severu Bačke za oktobar

Kako se navodi u oblasti bezbednosti u saobraćaju - saobraćajni prekršaji (alkohol, brzina, vožnja pod uticajem narkotika itd) su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda. Saobraćajna policija je sankcionisala više od 5.000 učesnika u saobraćaju. Evidentirane su 52 saobraćajne nezgode, u kojima je život izgubila jedna osoba, teško je povređeno 11, a lakše 32 osobe.

Ocena stanja javne bezbednosti na severu Bačke za oktobar

Podaci javnog reda i mira pokazuju da su područje grada Subotice kao i opština Bačka Topola i Mali Iđoš, bezbedni, o čemu govori podatak da u prošlom mesecu nije evidentiran nijedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Evidentirana su 34 prekršaja iz ove oblasti, što je neznatno smanjenje u odnosu na isti period prošle godine. Prekršaja zasnovanih na nacionalnoj, rasnoj i verskoj mržnji i netrpeljivosti nije bilo.

Ocena stanja javne bezbednosti na severu Bačke za oktobarVatrogasci-spasioci u navedenom periodu intervenisali su na gašenju ukupno 46 požara u kojima su dve osobe povređene.

- Pripadnici Policijske uprave u Subotici u svim nabrojanim izvršenim zadacima trudili su se da daju svoj maksimum, ponašajući se profesionalno i odgovorno i time doprinesu stvaranju povoljnog bezbednosnog okruženja. Nastaviće se kako preventivnim tako i represivnim aktivnostima da se svi sugrađani osećaju bezbedno i da se broj krivičnih dela i prekršaja smanji - zaključuje se u pismenom obraćanju PU Subotica.

Izvor: Subotica.com / Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 40
Pregleda: 4514
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.