Komentara: 3
Pregleda: 3412

Obustavljena isporuka gasa Subotici

07.01.2009. u 01:55h
Obustavljena isporuka gasa Subotici

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić formirao je radnu grupu za praćenje krize sa snabdevanjem gasom i drugim energentima kojom koordinira pomoćnik gradonačelnika Duško Guslov.

Na večerašnjem sastanku kojem su prisustvovali sem gradonačenika Saše Vučinića i predsednik Skupštine Jene Maglai, zamenik Slavko Parać, članica gradskog veća Suzana Dulić, direktor Suboticagasa Grgo Horvacki, direktor Subotičke toplane Pero Rikić i izvršni direktor Elektrodistribucije Subotica Nenad Stanković, dogovoreno je da se prati situacija sa energentima i reaguje u skladu sa potrebama.

Direktor Suboticagasa, Grgo Horvacki je naveo da je popodne potpuno obustavljena isporuka gasa Subotici i da su morali isključivati sve industrijske potrošače. Ukoliko se situacija ne reši, gasa u cevima uopšte neće biti već u sredu ujutro.

Direktor Toplane Pero Rikić je rekao da je ovo preduzeće tokom popodneva prešlo na grejanje sa mazutom i da će to obezbediti da stanovi budu topli u minimalnoj meri od 18 stepeni u plusu. Rezerve mazuta dovoljne su za zagrevanje za narednih sedam do deset dana.

Izvršni direktor Elektrodistribucije Subotica Nenad Stanković istakao je da je elektroenergetska mreža u Subotici za sada stabilna, ali da sistem neće moći podneti prelazak potrošača sa gasa na električnu energiju i apelovao na potrošače da maksimalno štede struju.
Na sastanku je navedeno da će Fidelinka tokom sutrašnjeg dana imati pojačanu isporuku svežeg hleba, a da će i oni u toku dana preći sa gasa na drugi energent. Mlekara Subotica takođe je za naredne dane obezbedila redovnu isporuku proizvoda.
Subotička bolnica i ustanova Naša radost imaju obezbeđeno grejanje, a za Gerontološki centar će se tražiti hitna rešenja, s obzirom da se objekat na Radijalcu greje na gas.

Radna grupa gradonačelnika kontaktiraće sve bitne istitucije i preduzeća u Subotici kako bi se kriza sa energentima sanirala na najbolji mogući način.

 

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3412
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.