Komentara: 4
Pregleda: 3887

Obustava saobraćaja šinobusa

10.02.2012. u 18:38h
Izvor: RTV Yueco
Obustava saobraćaja šinobusa

Preduzeće Železnica Srbije najavilo je da će obustaviti saobraćaj "šinobusa", jer je otežano održavanje ispravnosti tih dizel-motornih vozova zbog velikih snežnih padavina i izuzetno niskih temperatura.

Kako se navodi u saopštenju, do daljeg neće voziti "šinobusi" koji saobraćaju na prugama Subotica-Kikinda, Subotica-Horgoš-Kanjiža, Subotica-Horgoš-Reske (Mađarska), kao i Subotica - Sombor - Novi Sad. Železnica Srbije ističe da je suočene su sa problemom da održe ispravnost dizel-motornih vozova za saobraćaj, jer se radi o voznim sredstvima prosečne starosti preko 30 godina.

Železnica Srbije su saopštile danas posle podne da su sve pruge u Srbiji prohodne. Železnički saobraćaj na svim pravcima se do sada gotovo nesmetano odvijao, uprkos vremenskim neprilikama, navodi se u saopštenju. Ističe se da dežurne ekipe srpskih železnica nastoje da smetnje usled niskih temperatura otklanjaju u najkraćem roku i da obezbede redovno i bezbedno funkcionisanje železničkog saobraćaja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3887
Povezane teme

železnica subotica

železnice srbije

šinobus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.