Komentara: 0
Pregleda: 1825
Foto

Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti

30.10.2018. u 09:42h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Regionalne privredne komore održana je obuka za posrednike u prometu nepokretnosti na temu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Obuka je organizovana u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca i Sektorom tržišne inspekcije.
Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti

Cilj obuke bio je da se poveća nivo znanja svih učesnika na tržištu nepokretnosti o značaju i principima borbe protiv finansiranja terorizma i pranja novca. Polaznici obuke imali su priliku da se upoznaju sa ulogama svih organizacija, koje učestvuju u toj borbi.

-Prema Zakonu o sprečavanju pranja novca privredni subjekti koji se bave posredovanjem u prometu nepokretnosti su u obavezi da vrše procenu svojih klijenata, kupaca i prodavaca nekretnina i rentijera, i da na osnovu toga dostavljaju informacije institucijama o mogućnostima  da dođe do nekih slučejva kao što su pranje novca ili finansiranje terorizma-poručio je Stevan Obradović, samostalni savetnik u Udruženju za  trgovinu Privredne komore Srbije.

Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti

Posrednici u prometu nekretnina iz regiona su se kroz praktične primere na radionici upoznali sa odredbama Zakona, odnosno obavezama, kao i načinom na koji se vrši procena rizika u konkretnim slučajevima. 

-Prema Nacionalnoj proceni rizika poslovanje nekretninama se nalazi kao delatnost od višeg rizika kada je u pitanju pranje novca i finansiranje terorizma. Sami agenti za prometovanje nepokretnosti nisu u najvišem riziku, ali postoje odredbe Zakona koje treba da ispoštuju. Sama grupacija posrednika u prometu nepokretnosti je bila vrlo aktivna kada je u pitanju definisanje odredbi ovog Zakona i uspela je da same posrednike dovede u kategoriju najmanjeg mogućeg rizika što se tiče posredovanja nekretnina. To praktično znači, što je veća procena rizika to su oni pod većom kontrolom i većim obavezama u skladu sa državom-objasnio je Obradović.

Pored Subotice,  jednodnevne besplatne obuke se organizuju u još pet gradova Srbije.

Izvor: Subotica.com
Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti Obuka za posrednike u prometu nepokretnosti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1825
Povezane teme

pranje novca

regionalna privredna komora

obuka

sprečavanje pranja novca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.