Komentara: 5
Pregleda: 2513

Obrok na kašiku ponovo od ponedeljka

30.08.2018. u 15:30h
Izvor: Subotica.com
Letnja pauza u radu Narodne kuhinje polako se približava kraju. Za 1.200 naših najugroženijih sugrađana od ponedeljka, 3. septembra, ponovo će se pripremati topli obroci koji će se deliti na 29 punktova u okviru 33 mesne zajednice.
Obrok na kašiku ponovo od ponedeljka

Narodna kuhinja u Subotici, kao najveća u Vojvodini, novu kalendarsku godinu započeće sa istim brojem korisnika koji ima od 1. januara, a prema rečima Miodraga Vare, stručnog saradnika Crvenog krsta Subotica, koji vodi program Narodne kuhinje, izvesno da se broj korisnika ove godine neće menjati.

Imali smo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Gradske uprave i dogovoreno je da će do kraja ove, a verovatno i naredne godine broj korisnika biti 1.200. Jedino ukoliko se prilikom rebalanska budžeta izdvoji još nešto novca, onda može da dođe do povećanja broja korisnika, jer Crveni krst ima kapaciteta da priprema još 300 do 400 obroka dnevno - kaže Varo.

Obrok na kašiku ponovo od ponedeljka

Letnju pauzu u radu, Crveni krst iskoristio je za pripremne radove i tehničku kontrolu opreme, kako bi Narodna kuhinja spremno dočekala početak rada.

- Pregledali smo sve kotlove i opremu kuhinje, proverili tehničku ispravnost vozila, vodovodne i kanalizacione mreže, higijensko krećenje je završeno pre koji dan i mislim da bez problema možemo u ponedeljak da započnemo s radom. Letnju pauzu smo iskoristili i da obnovimo saradnju i kontakte sa donatorima, zahvaljujući kojima smo uspeli da, pored svakog kuvanog obroka, za sugrađane obezbedimo peciva i sveže voće, koje će dobijati nekoliko puta nedeljno - ističe Varo, dodajući da je Crveni krst prikupio veliki broj svezaka i školskog pribora za oko 200 dece koja su korisnici Narodne kuhinje, kako bi roditeljima olakšali polazak njihovih mališana u školu.

Obrok na kašiku ponovo od ponedeljka

U realizaciji programa Narodne kuhinje zajednički učestvuju Crveni krst Srbije i Grad Subotica. Crveni krst obezbeđuje 10 osnovnih namirnica, od koji se svakodnevno pripremaju topli obroci, a sve ostalo čime se obroci obogaćuju, isplaćuju režije i plate zaposlenih ide na teret Gradske uprave, koja je za ove potrebe izdvojila 31 milion i 260 hiljada dinara. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2513

Povezana vest

Povezane teme

narodna kuhinja

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.