Komentara: 10
Pregleda: 7605

Obnovljena sala OKUD Mladost

22.07.2011. u 17:59h
Izvor: RTV Yueco
Obnovljena sala OKUD Mladost

Folklorni ansambl omladinskog kulturno-umetničkog društva Mladost, nakon godinu dana čekanja i više decenija rada u lošim uslovima, od sada vežba u obnovljenoj folklornoj sali. U ovom društvu očekuju da je ovo samo početak obnove svih njihovih prostorija u kojima je okupljeno oko 1.000 članova. Veliki broj bivših i sadašnjih plesača okupio se danas na otvaranju obnovljene sale, a među njima je i jedan broj visokih lokalnih, pokrajinskih i državnih funkcionera.

Godinu dana trajali su radovi na adaptaciji folklorne sale OKUD Mladost. Nakon 30 godina, zahvaljujući donatorima iz dvadesetak preduzeća iz javnog i privatnog sektora i naporima pojedinaca prikupljen je građevinski materijal i nešto novca, kako bi sala bila obnovljena na radost oko 1.000 subotičkih mladića i devojaka koje ovo društvo okuplja. Fokloraši su dobili salu u kojoj je urađena termička izolacija, fasada, PVC stolarija, laminat, novo osvetljenje... Ukupna vrednost radova je 700.000 dinara, a jedan deo su izveli i maturanti Politehničke škole.

Obnovljena sala OKUD Mladost

Omladinsko kulturno umetničko društvo Mladost postoji više od 60 godina, u toku kojih je predstavljalo multikulturalno društvo koje je negovalo sve igre karakteristične za Suboticu i šire područje, bez obzira na nacionalnost. Predsednik Skupštine grada Subotica Slavko Parać istakao je da je poslednjih godina ulagano u KUD-ove koji imaju nacionalni predznak, a da je Mladost bila zapostavljena.

OKUD Mladost, kako je istaknuto na svečanosti, mesto je gde su se uvek okupljali mladi različitih nacionalnosti, negovalo kulturno nasleđe i mesto gde se i dan-danas neguju igre iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Kako je istakao ministar u Vladi Srbije Oliver Dulić, OKUD Mladost je preživelo dve decenije favorizovanja i ulaganja samo u nacionalne ansamble, bez poštovanja interkulturalnosti.

U OKUD-u Mladost se nadaju da će ovo biti samo početak renoviranja njihovih prostorija. Ukupna površina sa kojom raspolaže ovo društvo je preko 2.000 kvadrata.

Dodatak: Fotografije sa svečanog otvaranja OKUD Mladost

Obnovljena sala OKUD Mladost

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7605

Povezana vest

Povezane teme

Oliver Dulić

Slavko Parać

okud mladost

Modest Dulić

obnovljena sala mladost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.